NAŠE PROJEKTY

ZAUJÍMAVÉ ODKAZY

Archív

Škôlkari prijali otca biskupa

Škôlkari prijali otca biskupa

|

Dnes dopoludnia zavítal trnavský apoštolský administrátor "sede vacante" Mons. Ján Orosch medzi škôlkarov Materskej školy sv. Alžbety v Trnave - Kopánke, aby požehnal zrekonštruované priestory, ktoré užívajú pre svoju osobnostnú formáciu. Viac »


Odišiel do domu Otca...

|

"Týmto Vám oznamujeme, že 13. októbra 2012 vo veku 90 rokov tragicky zahynul kňaz Dr. Tivadar Vida, ktorý pochádzal zo Slovenska." Viac »


"Škola blahoslavenej Laury" oslávila 20-tku

"Škola blahoslavenej Laury" oslávila 20-tku

|

Oslavy 20. výročia vzniku Pedagogickej a sociálnej akadémie blahoslavenej Laury v Trnave začali dnes dopoludnia slávnostnou svätou omšou v Katedrále sv. Jána Krstiteľa. Hlavným celebrantom bol Mons. Ján Orosch, biskup-apoštolský administrátor „sede vacante“ Trnavskej arcidiecézy, spolu s ním koncelebrovali Mons. Dominik Tóth, emeritný biskup, dp. Ján Hallon, riaditeľ Arcidiecézneho školského úradu Viac »


Slávnostné Veni Sancte Trnavskej univerzity

Slávnostné Veni Sancte Trnavskej univerzity

|

Dnes popoludní slávila akademická obec Trnavskej univerzity Veni Sancte v katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa. Slávnostnej svätej omši predsedal biskup Mons. Ján Orosch, apoštolský administrátor „sede vacante“ Trnavskej arcidiecézy, spolu s ním koncelebroval emeritný biskup Mons. Dominik Tóth, Prof. Tadeusz Zasępa, rektor Katolíckej univerzity v Ružomberku, P. ThLic. Miloš Lichner, SJ, dekan Viac »


Prví maturanti väzni

Prví maturanti väzni

|

V piatok 19. októbra 2012 sa v Katedrále sv. Jána Krstiteľa uskutočnila slávnostná svätá omša spojená s posvätením a odovzdaním maturitných stužiek študentom Arcibiskupského gymnázia P. Jantauscha v Trnave. Viac »


Rok viery otvorili aj v Mostovej

Rok viery otvorili aj v Mostovej

|

V Mostovej, v okrese Galanta, sa 18. októbra 2012 zišli na otvorení Roka viery kňazi a veriaci maďarskej národnosti žijúci na území Trnavskej arcidiecézy, ale i z iných slovenských diecéz. Viac »


Nová webová stránka spustená

Nová webová stránka spustená

|

Dnes dopoludnia sme pre Vás oficiálne spustili novú webovú stránku. Nahrádzame tak pôvodnú, ktorá bola spustená v roku 2010. Viac »


Rok viery otvorený aj v Trnavskej arcidiecéze

Rok viery otvorený aj v Trnavskej arcidiecéze

|

Rok viery otvorili vo štvrtok 11. októbra 2012 aj v Trnavskej arcidiecéze. Na úvod slávnostného dňa celebroval Mons. Ján Orosch, apoštolský administrátor „sede vacante“ spolu s asi 100 kňazmi za účasti mnohých veriacich svätú omšu v Katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa, ktorá prebiehala časovo paralelne so svätou omšou pápeža Benedikta XVI. vo Vatikáne. Po slávnostnej svätej omši sa prítomní Viac »


V Trnave zasadala Národná misijná rada

V Trnave zasadala Národná misijná rada

|

Pod vedením trnavského pomocného biskupa Mons. Jána Oroscha, predsedu Komisie pre misie pri Konferencii biskupov Slovenska, sa v stredu 13. júna v zasadačke Arcibiskupského úradu v Trnave uskutočnila Národná misijná rada. Na podujatí, ktoré organizačne zabezpečovala národná kancelária Pápežských misijných diel, sa zúčastnilo 25 zástupcov z rôznych mužských i ženských rehôľ, kongregácií a hnutí, Viac »


NOVINKY