Katechéti prosili o požehnanie

TRNAVA 28. augusta - Nový školský rok 2013/2014 otvorili katechéti na slávnostnej svätej omši v srdci arcidiecézy - Katedrále svätého Jána Krstiteľa v Trnave.

Svätej omši predsedal biskupský vikár Ladislav Tóth, ktorý je zodpovedný za katechizáciu a cirkevné školy v Trnavskej arcidiecéze. Účastníci si modlitbou k Duchu Svätému vyprosovali plnosť Jeho darov a milosť autentického kresťanského života.
 
Ďalší program prebiehal v budove trnavského Arcibiskupského úradu. O svoje skúsenosti v oblasti farskej katechézy sa prišiel podeliť riaditeľ DKÚ v Nitre Martin Michalíček. V dvoch prednáškových blokoch ponúkol itinerár práce s birmovancami vo farnosti prostredníctvom metodického materiálu „Na cestu viery s YOUCAT-om“.
Tiež oboznámil zúčastnených s Národným pochodom za život, ktorý sa bude konať v Košiciach 22. septembra 2013 a všetkých prítomných pozval k účasti na ňom.
 
Po krátkom občerstvení pokračovali v stretnutí prierezom činnosti DKÚ za uplynulý školský rok a najnovšími informáciami z oblasti katechizácie. Stretnutie zavŕšili adoráciou v kaplnke Arcibiskupského úradu, ktorú animoval riaditeľ Arcidiecézneho školského úradu Ján Hallon.
 
Sr. Barbara Šranková
 
facebook sharing button Zdieľaj
Katechéti prosili o požehnanie

Katechéti počas prednášok riaditeľa DKÚ v Nitre.

NOVINKY