Arcibiskup Orosch pozýva k modlitbám za zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI.

TRNAVA 31. decembra 2022 - Trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch sa pripája k modlitbám biskupov, klerikov a nespočetnému zástupu veriacich i ľudí dobrej vôle celého sveta za dušu zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI. Zároveň pozýva k modlitbám všetkých kňazov a veriacich Trnavskej arcidiecézy.

V sobotu 31. decembra na pravé poludnie slávili na Arcibiskupskom úrade v Trnave v Kaplnke povýšenia Svätého kríža svätú omšu za dušu zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI., ktorý viedol Katolícku cirkev v rokoch 2005 - 2013. Slávenie svätej omše nasledovalo hneď po tom, ako bola zverejnená smutná správa o jeho odchode do večnosti.
 
Trnavský arcibiskup Ján Orosch sa vrátil v spomienkach k dvom udalostiam, ktoré zostali v jeho srdci spojené s emeritným pápežom Benediktom XVI. „V roku 2007 sme boli v Ríme na Ad limina apostolorum. Bolo to nezabudnuteľné stretnutie s vtedajším pontifikom. Napriek svojmu nabitému programu sa nám, biskupom vtedajšej Bratislavsko-trnavskej arcidiecézy, venoval vyše hodiny. Bolo to stretnutie hlboko bratské a otcovské,“ povedal pre TO ABU trnavský arcibiskup Ján Orosch.
 
Ďalším podobným momentom bola púť do Ríma pri príležitosti ukončenia pontifikátu Svätého Otca Benedikta XVI. „Veľmi dojímavá bola aj svätá omša Svätého Otca Benedikta XVI. pred jeho odchodom do dôchodku. Bolo to ďalšie veľmi dojímavé stretnutie s ním. Cítili sme, akoby sme stratili opravdivého otca, ktorý odchádza. Boli to veľmi vzácne momenty,“ zakončil svoje spomienky trnavský arcibiskup Ján Orosch.
 
Dnes (v sobotu 31. decembra) popoludní o 15:00 hodine, ktorá je hodinou Božieho milosrdenstva, sa na 15 minút rozozvučí zvon Katedrály sv. Jána Krstiteľa v Trnave a dvoch menších bazilík na území Trnavskej arcidiecézy - Baziliky sv. Mikuláša v Trnave a Baziliky sv. Ondreja v Komárne, aby pozvali veriacich k modlitbám za nesmrteľnú dušu zosnulého emeritného pápeža.
 
----
 
Aktualizované
 
-to abu-
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup Orosch pozýva k modlitbám za zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI.

Ilustračná snímka. (Foto: facebook/Ľubomír Urbančok)

NOVINKY