Arcibiskup Orosch požehnal Dom Panny Márie v Trnave

TRNAVA 24. novembra - V sobotu 23. novembra v popoludňajších hodinách požehnal trnavský arcibiskup Ján Orosch Dom Panny Márie na ulici Andreja Žarnova v Trnave.

Slávnostnej svätej omše, počas ktorej trnavský arcibiskup Ján Orosch požehnal priestory Kaplnky Panny Márie Snežnej spolu s celým Domom Panny Márie, sa na čele s primátorom mesta Trnava Vladimírom Butkom zúčastnilo približne sto ľudí. Priestory obnoveného, a už i požehnaného domu budú od soboty slúžiť ako internát pre vysokoškolské študentky. Nachádzajú sa v ňom i priestory na apoštolát s mládežou a stretnutia novovzniknutého tretieho rádu pri Kongregácii Dcér Božskej Lásky, ktorý sa volá Rodina Božskej Lásky. V Kaplnke Panny Márie Snežnej bude uchovávaná Najsvätejšia Eucharistia. Celú slávnosť zakončili malým rodinným agapé v obnovených priestoroch Domu Panny Márie.
 
Veľká hĺbková rekonštrukcia internátu, kaplnky a priestoru na apoštolát bola vykonaná iba za tri mesiace, čo pokladajú všetci zainteresovaní za malý zázrak na príhovor Panny Márie Snežnej alebo Trikrát Obdivuhodnej. Návrh vypracovali architekti Blanka a Peter Seidloví a do praxe ho zapracovali majstri Peter Klanica a Stanislav Suchoň spolu s tímom robotníkov. Sestry - Dcéry Božskej Lásky sú vďačné Panne Márii aj všetkým, ktorí jej pomohli vytvoriť Dom a kaplnku pre Pána Ježiša. Ich vrúcnym želaním je, aby Panna Mária napĺňala Božiu vôľu v tomto jej dome a mnohých priviedla k svojmu Synovi.
 
Dom Panny Márie je bývalým Mariánskym ústavom a Kláštorom Dcér Božskej Lásky (ľudovo nazývaných Mariánky), z ktorého boli rehoľné sestry násilne vyvezené v roku 1950. V tomto dome sa vtedy starali bezplatne o sedemdesiat sirôt.
 
Sr. M. Christiana Števárová FDC
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup Orosch požehnal Dom Panny Márie v Trnave

Počas slávnostnej svätej omše trnavský arcibiskup požehnal obnovené priestory Kaplnky Panny Márie Snežnej a internátu - Domu Panny Márie na Žarnovej ulici v Trnave.

NOVINKY