Zomrel emeritný želivský opát páter Bronislav Ignác Kramár O. Praem (AKTUALIZOVANÉ)

TRNAVA 20. júna 2020 - V noci na pamiatku Nepoškvrnenej Panny Márie zomrel páter Bronislav Ignác Kramár, emeritný opát kláštora premonštrátov v Želive v Českej republike. Posledná rozlúčka bude pri svätej omši vo štvrtok 25. júna o 11.00 h v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave. Popoludní o 15.00 h budú nasledovať pohrebné obrady na cintoríne v Slovenskej Novej Vsi, pri ktorých jeho telo uložia do hrobu, kde bude očakávať slávne vzkriesenie.

Opát Kramár pochádza zo Slovenska. Narodil sa 31. októbra 1945 v Slovenskej Novej Vsi pri Trnave. Na kňaza bol vysvätený 19. júna 1971. Rehoľný habit prijal v novembri v roku 1976. Večné sľuby zložil do rúk opáta Víta Bohumila Tajovského tajne v dobe komunizmu v roku 1979.

Po kňazskej vysviacke bol kaplánom v Novom Meste nad Váhom, neskôr farárom v Čachticiach a od roku 1983 spravoval farnosť Pata v okrese Galanta.

Vo februári 1999 bol zvolený za opáta koadjútora. Opatskú benedikciu prijal z rúk terajšieho pražského arcibiskupa kardinála Dominika Duku 17. apríla 1999 v Opátskom chráme Narodenia Panny Márie v Želive. Kláštor viedol do roku 2013, kedy zo zdravotných dôvodov podal rezignáciu na svoju službu.
 
 
(Správa bola aktualizovaná 22. júna 2020 o 20:45 h)
 
TO ABU informovali smútiaca rodina a Želivské opátstvo
 
facebook sharing button Zdieľaj
Zomrel emeritný želivský opát páter Bronislav Ignác Kramár O. Praem (AKTUALIZOVANÉ)

Na ilustračnej snímke emeritný opát kláštora premonštrátov v Želive v Českej republike, páter Bronislav Ignác Kramár O.Praem. (Zdroj foto: tkkbs.sk)

NOVINKY