Zmenil sa počet veriacich, ktorí sa môžu zúčastniť na bohoslužbách vo väčších chrámoch

BRATISLAVA 23. decembra 2021 - Na základe rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky dnešným dňom nastala zmena, ktorá sa týka opatrení pre výkon bohoslužieb. Vyhláškou sa zmenila kapacita naplnenia chrámu väčšieho ako 450 m2 na bohoslužbách z 1 osoby/25 m2 na 1 osobu/15 m2.

Naďalej platí, že na verejných bohoslužbách sa môže zúčastniť 30 osôb v režime OP (čo znamená „očkovaní a prekonali covid-19 v ostatných 180 dňoch“). Pre nezaočkovaných je k dispozícii režim individuálnej pastorácie, t.j. vyslúženie sviatostí po osobnom dohovore s kňazom.
 
Do chrámov, ktorých plocha presahuje 450 m2, môže prísť na bohoslužbu aj väčší počet osôb než 30, avšak pri zachovaní pravidla 1 osoba na 15 m2. Pre chrámy s plochou menšou ako 450 m2 platí počtový limit 30 osôb v režime OP na bohoslužbu. Pre účastníkov bohoslužieb je povinný platný covid pass. Nezaočkovaní kňazi môžu sláviť, avšak s povinnosťou testu (ako OTP na pracoviskách). Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 310/2021 V.v..
 
V platnosti, samozrejme, vzhľadom na pandemickú situáciu, zostáva dišpenz od povinnej účasti na bohoslužbách v nedeľu a na prikázané sviatky.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Zmenil sa počet veriacich, ktorí sa môžu zúčastniť na bohoslužbách vo väčších chrámoch

Ilustračná snímka. (Foto: www.unsplash.com/Thomas Vitali)

NOVINKY