Živý betlehem bol krásnym začiatkom Vianoc v Piešťanoch

PIEŠŤANY 29. decembra 2022 - Živý betlehem prilákal v sobotu 24. decembra na nádvorie Rímskokatolíckeho farského úradu v „starých“ Piešťanoch, ktorý sa nachádza vedľa farského Kostola sv. Štefana, predovšetkým rodiny s deťmi.

Nádvorie Rímskokatolíckeho farského úradu vo farnosti Piešťany - sv. Štefana, uhorského kráľa, sa v sobotu 24. decembra preplnilo návštevníkmi, ktorí si nenechali ujsť príležitosť spríjemniť si Štedrý deň oživením scény narodenia Spasiteľa. Veď kto by už len nevyužil takú vzácnu príležitosť, aby videl malé živé Jezuliatko, samozrejme Máriu a Jozefa ako aj anjelov, pastierov, mudrcov, živé zvieratká?
 
K dobrovoľníkom, ktorí pripravili dva krátke dramatizované vstupy o narodení Spasiteľa, sa pridali i folkoristky z FS Žito a piešťanské skautky a skauti. Tí priniesli betlehemské svetlo. Takéto oživenie betlehemskej scény narodenia Ježiša Krista srdcia návštevníkov naplnilo ešte viac pokojom, ktoré malé Dieťa uložené v chudobných jasliach prinieslo všetkým ľuďom dobrej vôle na celom svete. Pokoj, po ktorom túžime zvlášť dnes, keď svet opäť raz prežíva ťažké chvíle zotmenia.
 
Zdroj: www.pnky.sk / doplnil Dušan Kolenčík
 
facebook sharing button Zdieľaj
Živý betlehem bol krásnym začiatkom Vianoc v Piešťanoch

Obyvatelia Piešťan využili na Štedrý deň 2022 vzácnu príležitosť, aby videli malé živé Jezuliatko, samozrejme Máriu a Jozefa ako aj anjelov, pastierov, mudrcov či živé zvieratká. (Foto: www.pnky.sk/Tomáš Hudcovič)

NOVINKY