Žiaci ZŠ A MŠ v Dechticach oslávili Deň detí s dobrovoľníkmi

DECHTICE 3. júna 2022 - Dobrovoľníci z OZ Katarínka pripravili v stredu 1. júna pre žiakov Základnej školy v Dechticiach rôzne aktivity.

Dobrovoľníci z OZ Katarínka zapojili žiakov do pohybových aktivít, museli prejsť začarovaným bludiskom pomocou navigácie svojho kamaráta, prísť do cieľa s loptičkou, čo nebolo až také jednoduché, keďže loptička musela prejsť celým areálom školy cez rôzne prekážky. Vyskúšali si tiež ušiť levanduľové vrecko a dozvedeli sa čo - to o Katarínke, lokálnej histórii a o dobrovoľníctve na Slovensku všeobecne. Na jednom zo stanovísk - na stanovisku interaktívnej prednášky o Katarínke - mali žiaci možnosť diskutovať s dobrovoľníkmi o miestnej histórii, pamiatkach, ale aj dobrovoľníctve ako takom.
 
Dobrovoľníkov oslovilo, že samotní žiaci, ale aj učitelia mali rôzne otázky tak na nich, ako i na projekt. Pýtali sa, ako funguje, ako dlho už trvá, aké sú priority dobrovoľníkov. Ich otázky sa dotýkali tiež rôznych iných foriem dobrovoľníctva na Slovensku. Koniec koncov boli dobrovoľníci veľmi radi, že takáto akcia mohla prebehnúť pod taktovkou ZŠ s MŠ Dechtice a že sa po 2 rokoch pandémie opäť obnovila vzájomná spolupráca.
 
TO ABU informovali Aleš Kludil a Bea Špaková
 
facebook sharing button Zdieľaj
Žiaci ZŠ A MŠ v Dechticach oslávili Deň detí s dobrovoľníkmi

Žiaci museli prísť do cieľa s loptičkou, čo nebolo až také jednoduché, keďže loptička musela prejsť celým areálom školy cez rôzne prekážky. (Foto: ZŠ Dechtice)

NOVINKY