Žiaci z Piešťan sa môžu prihlásiť na doučovanie do charitného klubu

PIEŠŤANY 13. mája 2022 - Trnavská arcidiecézna charita sa v piešťanskom Centre pomoci človeku už roky úspešne venuje deťom zo základných škôl. V klube nachádzajú bezpečie a svoj voľný čas trávia aktivitami, ktoré majú zmysel. V centre najnovšie pripravili doučovanie pre deti, ktoré doma nemajú motivujúce prostredie a vyhovujúce podmienky pre štúdium.

Žiakom základných škôl sa budú venovať najskôr odborníčky, ktoré klub vedú, neskôr by im pri domácich úlohách a príprave na predmety mali asistovať dobrovoľníci. „Deti u nás nájdu príjemné prostredie, v ktorom sa dobre študuje a tiež záujem nás, pracovníčok. Sme tu, aby sme im pomohli zdolať nové učivo, aby sme im asistovali pri úlohách a správne ich namotivovali k dobrým výsledkom,“ hovorí Edita Karabová z Centra pomoci človeku v Piešťanoch.
 
Na doučovanie sa už prihlásili prví žiaci, najviac im pomáhajú s matematikou a slovenským jazykom. „Mnohé deti nezažívajú doma vhodné prostredie, alebo ich rodičia nemajú skúsenosti, trpezlivosť či znalosti, aby im pri štúdiu pomohli. Pre deti je však dôležité, aby sa začlenili do kolektívu a aby mali vzdelanie, ktoré im zabezpečí lepšiu budúcnosť. Preto ich k nám pozývame,“ dodáva Edita Karabová.
 
Pre tento preventívny program charita zároveň hľadá dobrovoľníkov, ktorí by v budúcnosti vedeli žiakom asistovať pri štúdiu. Deti, ktoré majú záujem o doučovanie a rovnako dobrovoľníci, sa môžu prihlásiť na čísle 0910 788 031 alebo osobne na adrese Andreja Hlinku 41 v Piešťanoch. Doučovanie sa koná každý utorok v čase od 14:00 do 16:00 hodiny.
 
Pomôžeme ti s úlohami
Si školák a potrebuješ pomôcť s domácimi úlohami? Chceš sa doučiť na predmety, s ktorými máš problém? Hľadáš príjemné prostredie a pomocnú ruku pri štúdiu? Príď do nášho klubu. Každý utorok od 14:00 do 16:00 hodiny si spolu sadneme k úlohám a prelúskame sa novým učivom. Prihlás sa na čísle 0910 788 031 alebo osobne na adrese Andreja Hlinku 41 v Piešťanoch. Spolu to zvládneme.
 
TO ABU informovala Darina Kukuľová - Kvetanová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Žiaci z Piešťan sa môžu prihlásiť na doučovanie do charitného klubu

Ilustračná snímka. (Foto: pixabay.com)

NOVINKY