Začal sa Týždeň Cirkvi pre mládež. Máte miesto v Cirkvi, píšu biskupi

BRATISLAVA 14. novembra 2022 - Na Slovensku sa začal Týždeň Cirkvi pre mládež. Jeho hlavnou myšlienkou je motto „Aby vo farnosti pulzovalo mladé srdce“. Kampaň je aktivitou Katolíckej cirkvi na Slovensku, po prvýkrát sa uskutočnila v roku 2004 a od tohto roka sa každoročne slávi v okolí 17. novembra na lokálnej i celoslovenskej úrovni s rôznymi aktivitami duchovného a voľnočasového programu.

Cirkev ráta s mladými
 
„Pozývame vás zapojiť sa do tejto kampane. Je to konkrétny týždeň v roku, kedy môžeme sústrediť svoje sily, aby sme sa priblížili mladým v našich farnostiach. Spojme sa, aby sme oslovili pokiaľ možno každého mladého človeka s posolstvom, že Cirkev je tu aj pre neho, že s ním ráta a v duchu ho objíma,“ priblížil Matúš Reiner, tajomník Rady pre mládež a univerzity KBS.
 
„Povzbudzujeme vás k zorganizovaniu niečoho podnetného pre mladých, no najmä s mladými, vo vašej farnosti. Povzbudzujeme, aby ste to urobili práve v tomto čase, kedy sa pozornosť celej Cirkvi upriamuje práve na nich.“ povzbudil k iniciatíve František Koníček z projektu Mladé srdce (eRko).
 
Podnety sú online
 
Na webovej stránke je k dispozícii množstvo podnetov a inšpirácií ako prežívať tento týždeň vo farnosti. Nechýba databáza podujatí organizovanú vo farnostiach, pastoračných centrách, diecézach. Tí, čo niečo budú organizovať, sa môžu ozvať koordinátorom, aby ich podujatie zverejnili na webe.
 
„Podnety obsahujú aj konkrétne materiály vychádzajúce z aktuálneho posolstva Svätého Otca Františka mladým na 37. svetový deň mládeže. Slávi sa práve v nedeľu Krista Kráľa, kedy vrcholí aj Týždeň Cirkvi pre mládež,“ uviedla Miroslava Siteková, koordinátorka projektu Mladé srdce (eRko). Posolstvo v plnom znení je na stránke KBS.
 
„Zároveň Vás pozývame aj k modlitbe za mladých. Ak je to možné, pridajte pri svätých omšiach a liturgiách počas tohto týždňa do spoločných modlitieb vždy jednu prosbu venovanú mladým,“ dodáva Matúš Reiner, tajomník Rady pre mládež a univerzity KBS.
 
Máte miesto v Cirkvi, píšu biskupi mladým
 
„Drahí mladí,  počas ostatných mesiacov sme často počúvali s vami výzvu Svätého Otca Františka, aby sme kráčali spolu. A chceme vám povedať: Je radosťou každého biskupa vidieť vás, mladých ľudí, ktorí si uvedomujete, že patríte do rodiny Cirkvi, prinášate do nej požehnanie a nesiete nadšenie,“ prihovárajú sa mladým biskupi. Ich list zaznie najbližšiu nedeľu v kostoloch.
 
„Hovoríme, že máte svoje miesto v Cirkvi, ktoré je nezastupiteľné a túžime, aby ste sa ho naplno ujali. Vidíme, že táto doba neprináša mladým ľuďom ľahké okolnosti a stojíte pred rozhodnutiami, výzvami a požiadavkami, ktoré si vyžadujú mnoho síl, aby ste obstáli. Uisťujeme vás o našej blízkosti a ešte viac o blízkosti Krista. Ježiš je s vami na každej z vašich životných ciest,“ uvádzajú.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Začal sa Týždeň Cirkvi pre mládež. Máte miesto v Cirkvi, píšu biskupi

Na Slovensku sa začal Týždeň Cirkvi pre mládež. Jeho hlavnou myšlienkou je motto „Aby vo farnosti pulzovalo mladé srdce“. (Foto: tkkbs.sk)

NOVINKY