Vyvrcholil boj proti hladu

HLOHOVEC 10. októbra - V týchto dňoch vyvrcholila celoslovenská zbierka s názvom Boj proti hladu, ktorú zorganizovala Vincentínska rodina v spolupráci so Združením mariánskej mládeže. Výnos zo zbierky poputuje do Hondurasu a na Haiti, do najchudobnejších krajín Latinskej Ameriky, ktoré sú zmietané nielen chudobou, ale aj chorobami a prírodnými katastrofami. Túto akciu bolo možné podporiť kúpou medovníkového srdiečka za ľubovoľný príspevok. Boj proti hladu podporili mnohí biskupi Slovenska a konal sa s povolením Ministerstva vnútra SR.

V rámci Trnavskej arcidiecézy sa Združenie mariánskej mládeže nachádza len vo farnosti Hlohovec. Mládež z tohto združenia zasväteného Panne Márii zabezpečila napečenie medovníkových srdiečok a následne aj ich predaj v uliciach mesta a počas svätých omší vo farskom Kostole sv. Michala Archanjela, v kostolíku Ducha Svätého, vo františkánskom Kostole Všetkých svätých a v kostole Navštívenia Panny Márie vo filiálke Koplotovce.
Spolu táto zbierka vyniesla nemalú sumu (1665,11 eur), ktorú pripoja k celoslovenskému výnosu.
 
Počas šiestich rokov fungovania tejto zbierky bolo odoslaných zo Slovenska 1 536 674,74 eur. Všetkým, čo prispeli a podieľali sa na organizácii, vyslovuje Združenie mariánskej mládeže v Hlohovci úprimné Pán Boh odmeň za to, že pomáhajú zmierniť utrpenie našich bratov a sestier v Kristovi aj v iných kútoch sveta.
 
Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Vyvrcholil boj proti hladu

Logo akcie.

NOVINKY