Výbor a Valné zhromaždenie SSV sa zišli v Trnave

TRNAVA 17. februára 2016 - V Trnave sa pod vedením predsedu Spolku sv. Vojtecha Mons. Jána Oroscha, trnavského arcibiskupa, zišiel 16. februára na štvrtom zasadnutí Výbor SSV a Valné zhromaždenie SSV - Vojtech spol. s.r.o. vo volebnom období 2015 - 2019. Svätú omšu celebroval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch s deviatimi kňazmi - členmi Výboru SSV a šéfredaktorom Katolíckych novín. Príležitostnú homíliu na tému modlitba v živote predniesol Mons. Ľubomír Štefanák, zástupca Spišskej diecézy.

Po prezentácii sa začalo samotné zasadnutie Valného zhromaždenia SSV - Vojtech spol. s.r.o. Hlavným bodom rokovania VZ SSV - Vojtech spol. s.r.o. bola správa o predbežnom hospodárskom výsledku za obdobie 1. januára až 31. decembra 2015. Riaditeľ SSV oboznámil prítomných členov o stretnutí zamestnancov SSV - predavačiek v Dolnom Smokovci 15. a 16. decembra 2015, cieľom ktorého bolo nielen oboznámiť so stratégiou obchodnej činnosti, ale aj vytvorenie priestoru na osobnú komunikáciu.

Po skončení VZ SSV - Vojtech spol. s.r.o. rokoval Výbor SSV. V zmysle Stanov SSV na návrh riaditeľa SSV bol do funkcie vedúceho hospodárskeho oddelenia schválený Ján Lauko, ktorý nastúpil na toto miesto po odchode dlhoročného vedúceho Jozefa Viskupiča do dôchodku. Riaditeľ informoval, že k 31. decembru 2015 mal SSV evidovaných 94 979 členov. Úbytok členov SSV je prirodzený, lebo väčšinu členstva tvoria starší ľudia, ktorí mali istým spôsobom vytvorený vzťah ešte na základe svojho vzťahu k SSV pred jeho násilným rozpustením v päťdesiatych rokoch minulého storočia a po jeho obnovení v roku 1990.
 
Potešujúce je, že noví členovia sú prevažne mladí ľudia. Členovia Výboru SSV po dlhšej diskusii, ktorú vyvolala informácia o stave členstva SSV, uložili členskému oddeleniu zefektívnenie činnosti propagácie členstva mladých v SSV a vytvoriť kategóriu člen junior. V závere zasadnutia riaditeľ podal informácie najmä vydavateľského oddelenia, kde poukázal na skutočnosť dobre nastavenej činnosti tohto oddelenia, ktoré výrazne boduje nielen zmenou grafiky, ale siaha aj po aktualizácii v mnohých oblastiach. Úspešným krokom boli vydanie viacerých tipov kalendárov na rok 2016, stolových alebo závesných, kde novinkou bol aj jednoďňový kalendár s myšlienkami na každý deň, alebo vydanie úspešného kalendára v maďarskej jazykovej úprave, ktorého predaj si "vynútil" dotlač.

Upriamil pozornosť aj na vydanie tak vianočných ako aj veľkonočných pohľadníc, ktoré sú reprodukciami svetoznámych i domácich umeleckých diel spolu s krátkym blahoprianim v slovenskom i maďarskom jazyku. V edícii Retro vytlačia knihu Potupenie kríža. Aktuálnymi novinkami v novom dizajne sú napr. Krížova cesta od Pavla Zahatlana alebo Deviatnik k Božiemu milosrdenstvu od Mariána Šurába. Veľmi aktuálne bola vydaná knižka Rodičia svätej Terézie z Lisieux - Svätci bez výťahu, kniha Listy svätej Gianny Berettovej a Pietra Mollu, autobiografia Štefana Hlaváča Po priamych cestách. Veľmi pekné sú aj knižky Pamiatka na môj krst v dvoch formách pre chlapcov a dievčatá. Od autoriek Vicky Howieovej a Honor Ayeresovej vyšlo v SSV už niekoľko knižiek pre deti, ktoré sú veľmi pekne ilustrované, teraz ponúka edičné vydavateľstvo nové dielo s názvom Veľkonočné ráno. Každý člen SSV má nárok na 15 % zľavu zo všetkých kníh vydaných v SSV.

Najbližšie zasadnutie Výboru SSV sa uskutoční v utorok 19. apríla 2016 pri príležitosti nadchádzajúceho sviatku patróna spolku sv. Vojtecha. Svätá omša bude v zmysle Stanov SSV obetovaná za živých i mŕtvych členov SSV.
 
TO ABU informoval Daniel Dian
 
facebook sharing button Zdieľaj
Výbor a Valné zhromaždenie SSV sa zišli v Trnave

Ilustračné foto. (zdroj foto: www.ssv.sk)

NOVINKY