Vo Veľkých Kostoľanoch požehnali vernú repliku hasičskej zástavy

VEĽKÉ KOSTOĽANY 17. mája 2016 - V nedeľu 8. mája sa vo Veľkých Kostoľanoch uskutočnila slávnosť, pri ktorej si dobrovoľní hasiči z tejto obce v okrese Piešťany pripomenuli postavenie a dôležitosť Dobrovoľného hasičského zboru pre obec.

Pri príležitosti sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, slávili v miestnom farskom kostole svätú omšu za zosnulých a živých členov Dobrovoľného hasičského zboru, pri ktorej miestny farár Igor Gajdoš posvätil novú hasičskú zástavu. Táto je vernou replikou historickej zástavy miestnych dobrovoľných hasičov. Usporiadanou slávnosťou súčasní dobrovoľní hasiči chceli nadviazať na tradície svojich predkov a niesť ich posolstvo ďalej.
 
Po svätej omši nasledovalo vonku pred farským kostolom požehnanie hasičskej techniky. Farár Gajdoš v homílii spomenul slová vyšité na zástave: „Sláva Bohu a pomoc blížnemu,“ ako náplň záslužnej služby hasičov v našich mestách a dedinách, ich obetavosť pri záchrane životov i materiálnych hodnôt. Na svätej omši sa zúčastnili mimo iných aj starosta obce so zástupcom, predstavitelia vedenia hasičského zboru z Bratislavy a Piešťan, ako i hasičské jednotky z okolitých dedín s technikou.
 
TO ABU informoval Igor Gajdoš
 
facebook sharing button Zdieľaj
Vo Veľkých Kostoľanoch požehnali vernú repliku hasičskej zástavy

Po svätej omši nasledovalo vonku pred farským kostolom požehnanie hasičskej techniky. (foto: Dominik Stacho)

NOVINKY