Vo farskom Kostole sv. Michala v Hlohovci oslávili svojho patróna

HLOHOVEC 1. októbra 2018 - V sobotu 29. septembra sa vo farskom Kostole sv. Michala konala slávnostná svätá omša z príležitosti patrocínia kostola i farnosti, a aj z príležitosti 30. výročia konsekrovania oltára.

Hlavným celebrantom slávnostnej svätej omše bol emeritný trnavský arcibibiskup Ján Sokol, koncelebrovali hlohovecký dekan Jozef Schwarz a kaplán Lukáš Čmehíl.
 
Hlavný celebrant vo svojej homílii veriacich okrem iného vyzval k úcte k svätému Michalovi, ktorý bojoval proti diablovi. Človek je najdokonalejší tvor na zemi a aj Cirkev má svoju ľudskú i Božiu stránku. Spomenul mnohé príklady zo svojho života, najmä jeho príklad modlitby a vzťahu k adorácii.
 
Vyzval všetkých veriacich, aby vytrvali vo svojej viere a utiekali sa k svojmu patrónovi, sv. Michalovi. Na záver udelil všetkým prítomným veriacim svoje požehnanie a uistil veriacich o svojich modlitbách.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Vo farskom Kostole sv. Michala v Hlohovci oslávili svojho patróna

Hlavným celebrantom z príležitosti patrocínia kostola i farnosti v Hlohovci, a aj z príležitosti 30. výročia konsekrovania oltára, bol emeritný trnavský arcibibiskup Mons. Ján Sokol, koncelebrovali hlohovecký dekan Jozef Schwarz a kaplán Lukáš Čmehíl. (Foto: Lucia Froncová)

NOVINKY