Víkend v centre Trnavy patril 22. ročníku Festivalu Lumen

TRNAVA 9. júna 2014 - Do historického centra mesta Trnava zavítali cez víkend tisícky mladých z celého Slovenska i zahraničia, aby zažili víkend plný skvelej atmosféry a bohatého programu.

Festival Lumen zahájil trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch, ktorý celebroval úvodnú sv. omšu. Počas nej sa organizátori dozvedeli o tragickej nehode na diaľnici D1, kde zomreli 4 študentky trnavského gymnázia. Marián Čekovský v nasledujúci deň preto začal svoju talkshow minútou ticha za obete nehody. Podporu pozostalým vyjadrili aj členovia kapiel na hlavnom pódiu a taktiež návštevníci počas tichej adorácie a na tento úmysel bola slúžená aj záverečná sv. omša festivalu, ktorú celebroval vladyka Cyriľ Vasiľ, SJ.
 
Počas dvoch dní ponúkli organizátori koncerty 6 zahraničných a 4 slovenských kapiel na Trojičnom námestí úplne ZDARMA. V spoplatnenej XL zóne si mohli návštevníci vybrať zo širokej ponuky programu ako napríklad: muzikál Ester, Godzone, Tanečné divadlo ATak, ČEKY POINT, koncert kapely Komajota, divadelné improvizačné zoskupenie 3T a viac ako 30 prednášok a workshopov na rôzne témy.
 
Počas celého víkendu prialo festivalu slnečné počasie a tak sa naplnilo aj Radničné nádvorie, ktoré s množstvom sprievodných aktivít pripravili organizátori pre rodiny s malými deťmi.
 
O spoľahlivý priebeh Festivalu Lumen sa postaralo vyše 300 dobrovoľníkov, ktorí toto podujatie organizujú bez nároku na honorár. Viacerí z nich sa už v priebehu nasledovných týždňov začnú zapájať do organizácie ďalšieho ročníka festivalu.
 
Informácie o Festivale Lumen nájdete aj na stránke www.fln.sk alebo na FB profile Festival Lumen.
 
Michal Královič
 
facebook sharing button Zdieľaj
Víkend v centre Trnavy patril 22. ročníku Festivalu Lumen

Na ilustračnom foto vystúpenie jednej z kapiel účastných na 22. ročníku Festivalu Lumen v Trnave. (zdroj foto: www.fln.sk)

NOVINKY