Veriaci z Veľkej Mače sa v kostole modlili za obete násilného činu

VEĽKÁ MAČA 2. marca 2018 - Vo štvrtok 1. marca sa vo farskom Kostole sv. Jána Krstiteľa vo Veľkej Mači v okrese Galanta konala svätá omša, pri ktorej si veriaci spomenuli na dve obete minulotýždňovej vraždy v obci, novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Miestny správca farnosti, farár Gašpar Balla v úvode svätej omše veriacim prečítal kondolenciu predsedu Konferencie biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského, ktorý vraždu označil za vážne previnenie proti Božím i ľudským zákonom. Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú pripravil o život zatiaľ nezistený páchateľ v závere minulého týždňa.
 
Farár Gašpar Balla vo svojej homílii pri tejto smutnej príležitosti odsúdil akékoľvek násilie, ale povedal, že ani v takejto neľahkej situácii netreba strácať nádej. Veriacich vyzval k zjednoteniu, ale aj k milosrdenstvu a odpúšťaniu.
 
Fotografia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej bola umiestnená v prednej časti kostola. Pri  nej horeli sviečky. Ľudia sa tu mohli ponoriť do krátkej modlitby za obete násilného činu. Obyvatelia Veľkej Mače zapaľujú sviece aj v blízkosti domu, ktorý si snúbenci spoločne prerábali. Aj keď okrem najbližších susedov Jána a Martinu v tejto dedine na južnom Slovensku veľmi nepoznali, ľuďom udalosť nie je ľahostajná. Vo štvrtok podvečer sa to dalo vyčítať zo zaslzených tvárí ľudí odchádzajúcich z kostola.
 
Dušan Kolenčík / mytrnava.sme.sk / SITA
 
facebook sharing button Zdieľaj
Veriaci z Veľkej Mače sa v kostole modlili za obete násilného činu

Fotografia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej bola umiestnená v prednej časti kostola. Pri nej horeli sviečky. Ľudia sa tu mohli ponoriť do krátkej modlitby za obete násilného činu. (Foto: Peter Lancz)

NOVINKY