Veriaci z farnosti Považany putovali k sv. Cyrilovi a Metodovi

POVAŽANY 11. júla 2016 - Farnosť Považany má od 1. júla nového duchovného otca Róberta Vaculu. A bol to on, čo mladých tejto farnosti 5. júla, na sviatok slovanských vierozvestov, pozval na cyklopúť do piešťanského kostola zasväteného týmto veľkým misionárom – svätým Cyrilovi a Metodovi.

Na toto jeho pozvanie odpovedalo vyše štyridsať farníkov z obcí Považany a Potvorice, ktoré sú súčasťou farnosti. Stretli sa tu ľudia všetkých vekových kategórií - od malých predškolákov až po dôchodcov, rodiny s deťmi, manželské páry, aj tínedžeri. Trinásťkilometrová trasa z Považian až do cieľa viedla krásnou cestou popri vážskom kanáli a bola vzácnou príležitosťou na rozhovory i vzájomné spoznávanie sa. Súčasne ponúkla cyklopútnikom i radosť z pohybu v prírode. Navyše, Pán toto podujatie obohatil o ešte jeden bonus - nádherné počasie.
 
Vo farskom Kostole sv. Cyrila a Metoda, po spoločnej modlitbe spojenej s možnosťou získať plnomocné odpustky nasledovala osobná adorácia. Cyklopútnici mohli spoločne uvažovať aj nad aktuálnou myšlienkou z homílie venovanej tomuto sviatku - či sme tak, ako boli sv. Cyril a Metod, svedkami Boha v dnešnom svete. Posilnení na duchu sa cyklopútnici občerstvili aj na tele a znovu vysadli na bicykle. Každý si odnášal domov v duši kus radosti z požehnaného popoludnia.
 
TO ABU informovala Mária Adamčíková
 
facebook sharing button Zdieľaj
Veriaci z farnosti Považany putovali k sv. Cyrilovi a Metodovi

Na pozvanie nového správcu farnosti Považany putovať na bicykloch k sv. Cyrilovi a Metodovi odpovedalo vyše štyridsať farníkov z obcí Považany a Potvorice. (foto: Daniel Šálek)

NOVINKY