Veriaci z dekanátov Smolenice a Hlohovec putovali do Trnavy

TRNAVA 4. júla 2016 - V sobotu 2. júla, na sviatok Návštevy Panny Márie a v prvú sobotu mesiaca júl, sa konala v Trnave púť kňazov a veriacich z dekanátov Smolenice a Hlohovec.

Po modlitbe posvätného ruženca a krátkej adorácii začali v Bazilike sv. Mikuláša svätú omšu, ktorú celebroval trnavský dekan Stanislav Vojtko spolu s dekanmi oboch dekanátov, Petrom Šimkom a Marekom Jesenákom, ako i s kňazmi okolitých farností.
 
Slávnostný kazateľ Peter Šimko sa zameral vo svojej homílii na skutočnosť, či druhým ľuďom dávame seba alebo Boha. Mária bola plná Boha, preto z nej vyžarovalo niečo Božie. To Božie spoznala aj Alžbeta pri navštívení Panny Márie i Ján Krstiteľ. My pôsobíme na ľudí tým, ako sa obliekame a čo hovoríme, ale aj z nás má vyžarovať to Božie. Keď dávame seba, ľahko sa unavíme, ale ak dávame Boha, posilní nás to. Alžbeta nazvala Pannu Máriu požehnanou. So žehnaním sa stretávame všade, ale požehnanými môžeme byť len vtedy, ak sa na nás splnia slová Magnificatu: Lebo zhliadol na poníženosť svojej služobnice. Máme byť teda pokornými, uvedomovať si nielen naše dobré vlastnosti, ale i naše chyby a hriechy. Liturgiu dopĺňal spev zboru SiNaj z Bolerázu.
 
Po svätej omši sa kňazi a veriaci v sprievode presunuli ku Katedrále sv. Jána Krstiteľa a prešli Svätou bránou, aby tak získali plnomocné odpustky. Po modlitbe na získanie odpustkov sa veriacim prihovorili a poďakovali obaja dekani a všetci kňazi udelili spoločne svoje požehnanie.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Veriaci z dekanátov Smolenice a Hlohovec putovali do Trnavy

V Trnave sa na sviatok Návštevy Panny Márie a v prvú sobotu mesiaca júl konala púť kňazov a veriacich z dekanátov Smolenice a Hlohovec. (foto: Lucia Froncová)

NOVINKY