V trnavskej nemocnici pripravili stretnutie kresťanských lekárov

TRNAVA 14. februára 2019 - V Trnave začali stretnutia kresťanských lekárov a zdravotníkov. Schádzajú sa každý mesiac v trnavskej fakultnej nemocnici.

Posledné stretnutie sa konalo v stredu 13. februára. Podujatie sa začalo svätou omšou v nemocničnej kaplnke a pokračovalo v nemocničnej jedálni prednáškou všeobecnej lekárky MUDr. Emílie Vlčkovej o homeopatikách a homeopatii.
 
Pediatrička Emília Vlčková poukázala na ich zjavne negatívny vplyv v duchovnej a duševnej oblasti človeka - pacienta, na neprípustnosť ich používania z lekárskeho odborného hľadiska pri medicínskom liečení. "V následnej diskusii sme sa dotkli oblasti neinformovanosti bežných ľudí (ale aj zdravotníkov), faktu, že homeopatiká sú bežne dostupné v sieti lekární, zavádzajúco ponúkané ako «zdravá» alternatíva pri procese liečenia," informoval duchovný správca nemocnice Rudolf Kopinec.
 
Nasledujúce stretnutie sa uskutoční v stredu 13. marca. Stretnutia sú určené kresťanským lekárom, sestrám a ďalším zdravotníckym pracovníkom. Zvlášť sú na nich vítaní medici, študenti zdravotníckych odborov, dobrovoľníci v nemocničnej duchovnej službe, ako aj osoby zasväteného života. Cieľom je duchovné, odborné prehĺbenie, uľahčenie vzájomného kontaktu a informovanosti, duchovný a profesijný rast a obohatenie.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
V trnavskej nemocnici pripravili stretnutie kresťanských lekárov

Ilustračné foto. (Zdroj foto: tkkbs.sk)

NOVINKY