V trnavskej katedrále slávili Celodiecézne fatimské večeradlo

TRNAVA 26. apríla 2016 - V sobotu 23. apríla sa v katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa uskutočnilo Celodiecézne fatimské večeradlo.

Program Celodiecézneho fatimského večeradla začali zhromaždení veriaci spoločnou modlitbou pri milostivom obraze Trnavskej Panny Márie v Bazilike sv. Mikuláša. Po tomto stretnutí pri nohách Trnavskej Matky nasledovala slávnostná procesia z baziliky do katedrály po ceste pútnika, počas ktorej sa veriaci na čele s bohoslovcami a kňazmi modlili spievanú korunku k Božiemu milosrdenstvu. Potom už veriaci spoločne prešli Milostivou bránou v Katedrále sv. Jána Krstiteľa a nasledovala ďalšia časť programu.
 
Modlitbu mariánskeho večeradla viedli tak kňazi, ako i laici. Spoločnou modlitbou slávnostného svätého ruženca vyprosovali na príhovor Panny Márie mnoho milostí od jej zmŕtvychvstalého Syna pre viacero vlastných i spoločných úmyslov. Po eucharistickom požehnaní na záver modlitby fatimského večeradla nasledovala meditácia seredského kaplána Róberta Ťapušíka na tému "Matka milosrdenstva".
 
Zhromaždenie veriacich sa v závere mariánskeho programu zúčastnilo na slávnostnej svätej omši, ktorej hlavným celebrantom bol trnavský arcibiskup Ján Orosch. Spolu s ním koncelebroval emeritný arcibiskup Ján Sokol a viacero ďalších kňazov. Kaplán Ťapušík v homílií poukázal na mariánsky rozmer prežívaného Roku milosrdenstva. Slávnostnou svätou omšou vyvrcholilo slávenie Celodiecézneho fatimského večeradla v matke všetkých chrámov Trnavskej arcidiecézy.
 
TO ABU informoval Róbert Ťapušík
 
facebook sharing button Zdieľaj
V trnavskej katedrále slávili Celodiecézne fatimské večeradlo

Po slávnostnej procesii z baziliky do katedrály prešli pútnici, zhromaždení na Celodiecéznom fatimskom večeradle, cez Milostivú bránu Katedrály sv. Jána Krstiteľa. (foto: autor)

NOVINKY