V Trnavskej arcidiecéze sa slávia v auguste omše za život

TRNAVA 25. júla 2019 - "Za šírenie kultúry života na Slovensku, za Národný pochod za život, aby priniesol pre našu krajinu požehnanie a premenu sŕdc, aby sme s väč­šou odvahou chránili a podporovali život každého človeka. Za požehnanie a posilnenie pre manželstvá a rodiny v našej krajine." Takto znie úmysel 31 svätých omší, ktoré v blížiacom sa mesiaci august budú sláviť kňazi Trnavskej arcidiecézy. Pokračujú tak v štafete slávenia denných svätých omší na úmysel šírenia kultúry života na Slovensku v prebiehajúcom roku 2019.

Od začiatku roka 2019 až do 1. augusta je na Slovensku odslúžených už celkovo 212 svätých omší na uvedený úmysel "za šírenie kultúry života na Slovensku, za Národný pochod za život, aby priniesol pre našu krajinu požehnanie a premenu sŕdc, aby sme s väč­šou odvahou chránili a podporovali život každého človeka. Za požehnanie a posilnenie pre manželstvá a rodiny v našej krajine". Keďže na Slovensku denne zomiera pri umelom potrate 32 detí a ďalšie pri potratoch spôsobených chemickou antikoncepciou i tzv. núdzovou antikoncepciou, či ničením prebytočných embryí pri technológiách umelého oplodňovania, úmysel je zámerne takto vybraný, aby pohol svedomím ľudí.
 
Do tejto iniciatívy je zapojený každý dekanát Trnavskej arcidiecézy. Budú sa v ňom opäť sláviť dve až tri sväté omše na úmysel šírenia kultúry života. Takto ich postupne odslúžia vybraní kňazi v dekanátoch Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Hurbanovo, Komárno, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Sereď, Smolenice, Šaľa a Trnava. Zostávajúce sväté omše budú slávené kňazmi Trnavskej arcibiskupskej kúrie.
 
Z iniciatívy koordinátora sekcie kultúry života a na návrh predsedu Bioetickej subkomisie KBS, spišského biskupa Štefana Sečku, bola na plenárnom zasadnutí KBS ešte v roku 2012 odsúhlasená iniciatíva slávenia denných svätých omší na úmysel šírenia kultúry života. Do jej realizácie sa zapojili jednotliví biskupi Slovenska so svojimi kňazmi, pričom každý mesiac sú sväté omše slávené v inej diecéze. Zámerom iniciatívy je postaviť aspoň jednu svätú omšu denne ako duchovnú protiváhu voči denne konanému zlu zacielenému proti životu a ľudskej dôstojnosti.
 
Na svätých omšiach za šírenie kultúry života sa budú môcť zúčastniť i veriaci, ktorí majú záujem o osobnú účasť. Ponúkame vám zoznam, kde si môžete pozrieť názov dekanátu, miesto, kostol, hodinu a celebranta svätej omše počas mesiaca august 2019.
 
 
-to abu-
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnavskej arcidiecéze sa slávia v auguste omše za život

"Ľudské embryo je hodné ochrany, pretože je potenciálne osobou, ktorá je hodná ochrany. Potencialita byť osobou teda zaručuje morálny status, na základe ktorého má právo na život" /Pavol Labuda/. (Zdroj foto: https://pc-polzovatel.ru/sk)

NOVINKY