V Trnave zorganizovali akciu "Milión detí sa modlí ruženec..."

TRNAVA - V piatok 18. októbra dopoludnia sa v spoločenskej miestnosti Gymnázia Jána Hollého v Trnave stretlo 156 detí. Na duchovnú akciu "Milión detí sa modlí ruženec za jednotu a pokoj vo svete" si priniesli vlastný ruženec, aby sa modlitbou bolestného ruženca a piesňami zapojili do tohto úmyslu detí celého sveta.

V slávnostne vyzdobenej miestnosti po modlitbe pokračovali v duchovnej akcii piesňami, pozeraním power pointu o bl. pápežovi Jánovi Pavlovi II., rozprávali sa o svätorečení a aj o živote bl. pápeža Jána XXIII. Zazneli piesne s gestikulovaním, všetci sa zapájali. Atmosféra bola ako vo veľkej rodine. Reakcie detí vypovedajú, ako hlboko túto atmosféru prežívali:
 
... "mne sa toto podujatie veľmi páčilo, bolo dôkazom našej viery a spolupatričnosti. Bola som šťastná, že bol prítomný aj kňaz, táto modlitba bola o to hlbšia a silnejšia. Spočiatku som si nevedela predstaviť, ako toľko mladých ľudí v pubertálnom veku vydrží v kľude stráviť spoločne čas, bez väčších problémov sa to podarilo. Popri modlení sme spoločne spievali piesne, mladší žiaci mali nacvičené aj rôzne "ukazovačky", niektoré piesne som si aj ja pamätala z prvého sv. prijímania. Bol to krásny zážitok cítiť silu modlitby, radosti a lásky. Som rada, že aj ja som mohla byť malou súčasťou tohto stretnutia, ktoré pomáha mladým ľuďom upevniť si svoju vieru a naučiť sa žiť v Bohu." (Barbora B. 2.A)
 
... "bolo to celkovo pekné a určite to zanechalo dojem v každom srdci účastníka, ktorý sa tohto podujatia zúčasnil a každý si odtiaľ určite aj niečo odniesol, niečo čo ho oslovilo a zaujalo. Na konci sa dodalo, že sa bude niečo podobné konať opäť /Godzone tour 15.11.2013 Armáda Kráľa/, tak som sa potešil, že opäť zažijem niečo, na čo si v hlave ponechám myšlienku..." (Peter H. 2.A)
 
.... "bol to výborný zážitok. Bolo zaujímavé vidieť toľko mladých ľudí, ktorí sa dokázali na dve hodiny spojiť v modlitbe. Očakával som, že to skoro nikto nebude brať vážne a celý čas budú vyrušovať a smiať sa. Pár takých ľudí sa našlo, ale vyrušovanie netrvalo dlho. Zo všetkých vyžarovala príjemná energia a mnoho ľudí sa tešilo, že sa môže zúčastniť na takejto modlitbe ruženca. Kratučká kázeň sa výborne počúvala a prinútila ma porozmýšľať o pravom zmysle tohto stretnutia. Príjemnú náladu nalaďoval aj veľký ruženec zo sviečok, ktorý bol vytvorený na zemi a postupne sa na ňom zapaľovali sviečky. Nálada sa nám všetkým zlepšila hlavne pri spievaní piesní. Bol to výborný nápad dať každému text, aby sa mohol zapojiť. ....a dúfam, že sa podobné modlitbové stretnutie bude organizovať aj o rok a zasa sa stretneme v hojnom počte..." (Filip J. 2.A)
 
... "a keďže sa toľko detí na svete modlilo kvôli časovému posunu tak dlho, bolo to silné..." (Richard Sekunda)
 
... "veľmi sa mi páčila táto akcia, lebo som sa mohla modliť s pánom farárom, zaspievať si, lebo človek keď spieva, dvakrát sa modlí... môj úmysel, aby sa čoraz viac ľudí, detí modlillo, pridalo sa ku kresťanstvu a verili v Pána Ježiša, Pána Boha, aby neklamali a nedávali na sociálne siete, či inde na internet nepravdivé informácie a aby našli svoj vlastný pokoj v duši... páčila sa mi aj prezentácia o pápežovi J.P.II. ..." (Laura B. Sekunda)
 
Nedajú sa vybrať úplne všetky krásne myšlienky z písomných prejavov detí a tínedžerov, ale aj po niekoľkých dňoch cítiť to požehnanie, ktoré táto duchovná akcia priniesla medzi mladých ľudí do Trnavy, ale i pre celý svet.
 
text a foto: Veronika Rumančíková
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave zorganizovali akciu "Milión detí sa modlí ruženec..."

"Milión detí sa modlí ruženec za jednotu a pokoj vo svete" v spoločenskej miestnosti Gymnázia Jána Hollého v Trnave.

NOVINKY