V Trnave sa uskutočnilo pracovné stretnutie školských dekanov

TRNAVA 2. novembra 2016 - V stredu 26. októbra predpoludním sa na Arcibiskupskom úrade stretli na zasadaní školskí dekani Trnavskej arcidiecézy pod vedením biskupského vikára pre katechizáciu a školstvo Ladislava Tótha.

Hosťom stretnutia bol tajomník Komisie pre katechizáciu a školstvo KBS Eugen Valovič, ktorý prítomných školských dekanov informoval o platných učebných osnovách, dotlači niektorých ročníkov učebníc Náboženskej výchovy pre základné školy, o ďalšom smerovaní farskej katechézy a o biblických témach, ktoré má na svojej internetovej stránke rozpracované KBD.
 
Školskí dekani sa ďalej zaoberali biblickou olympiádou a jej organizačnou stránkou ako aj výtvarnou súťažou „Biblia očami detí“ pre rok 2017. Dôležité miesto zaujala duchovná formácia katechétov a jej realizácia prostredníctvom mesačných rekolekcií v jednotlivých dekanátoch. Tiež prostredníctvom duchovných cvičení. Naďalej trvá možnosť prihlasovania sa na kontinuálne vzdelávanie pre učiteľov Náboženskej výchovy pod názvom „Čítanie Biblie s porozumením“, ktoré sa úspešne uskutočnilo v našej diecéze už počas minulého školského roka. Pracovné stretnutie uzavreli spoločnou modlitbou Anjel Pána v kaplnke Arcibiskupského úradu.
 
TO ABU informovala sr. Barbara Šranková FMA
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave sa uskutočnilo pracovné stretnutie školských dekanov

Hosťom stretnutia bol tajomník Komisie pre katechizáciu a školstvo KBS Eugen Valovič, ktorý prítomných školských dekanov informoval o platných učebných osnovách a iných novinkách. (foto: sr. Barbara Šranková FMA)

NOVINKY