V Trnave sa stretli miništranti

Viac ako sto chlapcov z farností Trnavskej arcidiecézy sa zúčastnilo arcidiecézneho stretnutia miništrantov v sobotu, 21. septembra 2019 v Trnave. Arcidiecéza sa ich formácii chce viac venovať a podobné podujatia zopakuje.

Stretnutie sa začalo svätou omšou v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave, ktorú celebroval trnavský arcibiskup, Mons. Ján Orosch. Vo svojom príhovore sa poďakoval miništrantom za ich obetavú službu pri oltári, rovnako aj kňazom za prácu s miništrantmi vo farnostiach. Otec arcibiskup povzbudil chlapcov k horlivosti v tejto službe a pripomenul, že k nej patrí vzdelávanie, aby rozumeli kráse liturgie, a najmä duchovný život, vďaka ktorému prináša miništrantská služba veľké duchovné ovocie pre jednotlivca a farnosť.
 
Po svätej omši si miništranti v priestoroch Arcibiskupského gymnázia biskupa P. Jantauscha vypočuli prednášku a mohli sa zapojiť do rozličných voľnočasových aktivít.
 
Viac o príprave stretnutie a o pastorácii miništrantov sa dozviete tu: https://www.abu.sk/archiv/spravy/spojit-ministrantov-a-posilnit-ich-vo-viere
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave sa stretli miništranti

NOVINKY