V Trnave sa rozlúčili s matkou arcibiskupa - metropolitu

V piatok 8. februára dopoludnia sa v Trnave rozlúčili s matkou bratislavského arcibiskupa - metropolitu Jozefínou Zvolenskou, ktorá zomrela 4. februára v neskorých večerných hodinách.

Pohrebné obrady v Katedrále sv. Jána Krstiteľa viedol Mons. Ján Orosch, biskup - apoštolský administrátor "sede vacante" Trnavskej arcidiecézy.
 
Svojou prítomnosťou na obradoch a duchovnou blízkosťou podporili bratislavského arcibiskupa - metropolitu a príbuzných zosnulej apoštolský nuncius na Slovensku Mario Giordana, bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko, zástupca Bratislavskej gréckokatolíckej eparchie, trnavskí emeriti arcibiskup Ján Sokol a biskup Dominik Tóth.
Spolu s nimi sa pohrebných obradov zúčastnila asi stovka kňazov nielen z Bratislavskej a Trnavskej arcidiecézy.
 
Biskup Orosch vo svojej pohrebnej homílii poukázal na obrovskú podporu zo strany matiek, ktorú zažíval spolu s arcibiskupom Zvolenským od biskupskej vysviacky v Trnave v roku 2004 a vyzdvihol vieru matky, ktorá je vždy prvým seminárom v živote každého jedného kňaza. Zakončil výzvou ku kresťanskej nádeji, že sa zo zosnulou opäť raz stretneme vo Večnosti.
 
Na záver svätej omše sa príbuzným zosnulej Jozefíny Zvolenskej a všetkým prítomným veriacim v katedrále prihovoril apoštolský nuncius Mario Giordana, po ktorého slove sa všetkým zúčastneným poďakoval za prítomnosť i starostlivosť otec arcibiskup Zvolenský.
 
Pohrebné obrady ukončili pri hrobe Jozefíny Zvolenskej na trnavskom cintoríne na Kamennej ceste, v ktorom bude očakávať slávne vzkriesenie.
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave sa rozlúčili s matkou arcibiskupa - metropolitu

NOVINKY