V Trnave sa pripravuje Celoslovenská ekumenická bohoslužba

TRNAVA 16. januára 2023 - Už o pár dní sa začína na celom svete Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov. V rámci tohoto podujatia sa v Trnave organizuje celoslovenská modlitbová iniciatíva, ktorá sa organizuje pod záštitou Ekumenickej rady cirkví a predsedu Rady pre ekumenizmus Konferencie biskupov Slovenska Mons. Jána Oroscha.

Tento rok sa Celoslovenská ekumenická bohoslužba uskutoční v Kostole sv. Anny v Trnave, ktorý spravuje Rímska únia Rádu sv. Uršule. V nedeľu 22. januára 2023 o 10:00 hodine sa tu stretnú členovia a pozorovatelia Ekumenickej rady cirkví a predstavitelia verejného života. Priamy prenos Ekumenickej bohoslužby bude vysielať Slovenská televízia.
 
Celoslovenskú ekumenickú bohoslužbu bude hudobne sprevádzať Komorný zbor Vox Aurumque pod vedením Mgr. art. Hany von Schlosser, ArtD. V rámci podujatia zaznejú skladby cirkevných hudobných skladateľov 17. storočia z územia Horného Uhorska.
 
Tohtoročná téma Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov znie: „Robte dobro, domáhajte sa práva“ (Iz 1,17). Materiály k Týždňu modlitieb za jednotu kresťanov pripravilo a uverejnilo Dikastérium na podporu jednoty kresťanov a Komisia pre vieru a poriadok Svetovej rady cirkví.
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave sa pripravuje Celoslovenská ekumenická bohoslužba

Ilustračná snímka. (Foto: Dušan Kolenčík)

NOVINKY