V Trnave sa konala Katolícka charizmatická konferencia

TRNAVA 28. augusta 2017 - "Duch aj nevesta volajú príď." Pod týmto heslom sa v Trnave stretli veriaci na katolíckej charizmatickej konferencii v dňoch 25. - 27. augusta. Počas troch dní sa cez sväté omše, prednášky, svedectvá či modlitby chvál duchovne obnovili a posilnili svoju vieru, aj vzťahy. Sériu prednášok o Duchu Svätom viedol známy český karmmelitánsky kňaz a autor duchovnej literatúry Vojtech Kodet. Hovoril napríklad aj o tom, že cesta k Duchu Svätému vedie cez Ježiša Krista.

Organizovať charizmatickú konferenciu má podľa Viery Nemcovej z prípravného tímu zmysel preto, lebo svet je chorý na nedostatok lásky. Tým, kto ju ponúka, je Ježiš: „Tá láska je rozhodujúca, tá je dôležitá pre každého jedného z nás a ja verím, že počas týchto konferencií si spytujeme aj svedomie a taktiež rozmýšľame o našich vzťahoch k bratom a sestrám, pretože len Ježišovou láskou môžeme evanjelizovať,“ povedala.
 
V štyroch prednáškach a homílii počas záverečnej omše sa veriacim prihovoril karmelitán páter Vojtech Kodet. Povedal aj to, že Duchu Svätému sa otvoríme, tak, že sa darujeme Ježišovi a toto darovanie budeme denne obnovovať. „Žiť s ním v dôvernom vzťahu lásky, pretože ten Duch Svätý, ktorého on nám dáva, je jeho duch a vyviera z jeho srdca a on nás povedie a bude nás premieňať, ale začína to prijatím Ježišovej lásky a darovanie života Kristovi. Duch Svätý sa vždy najviac prejavuje v sile utrpenia, v láske a poslušnosti Kristovi,“ povedal karmelitán páter Vojtech Kodet.
 
Do mestskej športovej haly v Trnave prišli počas víkendu stovky ľudí z celého Slovenska. Veriaca z Nitry po konferencii dosvedčila, že „ten život má potom taký zmysel, že tu žijem pre druhých a že môžem svojím životom ovplyvniť a pomôcť im k takému duševnému a telesnému zdraviu.“ Ďalšia veriaci z Nitry zhodnotila priebeh konferencie takto: „Najviac ma oslovilo, že človek, si môže myslieť čo chce ale Duch Svätý to všetko riadi. Duch Svätý a najviac tá modlitba, že veľa pomôže keď sa za niekoho modlíme.“ Katolícka charizmatická konferencia sa v slovenskom Ríme uskutočnila dvadsiatypiatykrát.
 
zdroj: Rádio Lumen/www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave sa konala Katolícka charizmatická konferencia

"Duch aj nevesta volajú príď." Pod týmto heslom sa v Trnave stretli veriaci na katolíckej charizmatickej konferencii v dňoch 25. - 27. augusta. Počas troch dní sa cez sväté omše, prednášky, svedectvá či modlitby chvál duchovne obnovili a posilnili svoju vieru, aj vzťahy. (zdroj foto: www.kcho.sk)

NOVINKY