V Trnave po druhý raz ocenili najdlhšie žijúce manželské páry

TRNAVA 29. júna 2021 - Centrum pomoci pre rodinu v Trnave v spolupráci s mestom Trnava po druhý krát ocenilo najdlhšie trvajúce manželstvá z Trnavy. Toto oceňovanie sa pre pandémiu nového koronavírusu nemohlo uskutočniť vo februári. Po uvoľnení protiepidemických opatrení sa tak stalo až v stredu 23. júna v sobášnej sieni Trnavskej radnice.

Cieľom oceňovania je vyzdvihnúť tie manželské páry, ktoré môžu byť nielen motiváciou pre mladých manželov, ale i vzorom. Ako povedal jeden z ocenených - pán Benko, „v minulosti sa všetko opravovalo a aj náš vzťah sme neustále opravovali a vydržali sme až dodnes.“
 
„Je dôležité blahoželať tým ľuďom, ktorí zotrvali v dlhoročných manželských zväzkoch napriek tomu, že je to iba slabé poďakovanie za ich vytrvalú lásku. Vydržať toľké roky spolu je pre mnohých ľudí nepredstaviteľné. Ale je to skutočnosť. Takéto páry existujú a sú veľkou inšpiráciou pre nás všetkých,“ povedal na úvod slávnosti, počas ktorej boli udeľované ocenenia, organizátor Michal Lipovský.
 
V rámci Národného týždňa manželstva sa už tradične oceňujú najdlhšie žijúce manželské páry Trnavy. Z nominácii boli vybrané tri páry, ktoré žijú v spoločnom manželskom zväzku viac ako 64 rokov. Pani Edita a pán Anton Sittoví boli ocenení za 66 rokov manželstva, pani Vilma a pán Ľudovít Ševčíkoví dostali ocenenie za 65 rokov manželstva a nakoniec pani Anna a Ladislav Benkoví boli ocenení za 64 rokov manželstva. Jedno ocenenie bolo udelené „in memoriam“. Dostali ho pani Alica a Vojtech Kováčikoví za 69 rokov manželstva.
 
V závere slávnosti, počas ktorej boli udelené ocenenia, sa pán Ľudovít Ševčík spolu s manželkou poďakoval organizátorom a vyzdvihol potrebu organizovať podobné podujatia. Svedectvá manželov je možné pozrieť a vypočuť si na tomto linku.
 
TO ABU informoval Michal Lipovský
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave po druhý raz ocenili najdlhšie žijúce manželské páry

Z nominácii boli vybrané tri páry, ktoré žijú v spoločnom manželskom zväzku viac ako 64 rokov. Jedno ocenenie bolo udelené "in memoriam". (Foto: Centrum pomoci pre rodinu v Trnave)

NOVINKY