V Trnave ocenili tri sestry, ktoré boli vyvezené pri akcii Rehoľníčky

TRNAVA 1. septembra 2020 - Počas pútnickej svätej omše v Provinciálnom dome Kongregácie milosrdných sestier sv. Kríža v Trnave v sobotu 29. augusta Konfederácia politických väzňov Slovenska v spolupráci s Kongregáciou milosrdných sestier sv. Kríža odovzdala pamätné listy posledným trom žijúcim sestrám sv. Kríža, ktoré boli v 50-tych rokoch vyvezené z kláštorov a nemocníc: sr. Eve Mihokovej, sr. Bonfílii Leškovej a sr. Sophii Adamovej (keďže sa nemohla zúčastniť zo zdravotných dôvodov, list prebrala predstavená charitného domova v Cerovej sr. Mansueta Kráľová).

Pamätné listy sestrám odovzdali predseda KPVS Peter Sandtner a provinciálna predstavená SCSC sr. Šebastiana Tuptová. Na záver sa za staršie sestry prihovorila sr. Eva Mihoková, ktorá bola ako 18-ročná vyvezená zo Štátnej nemocnice v Bratislave do Močenka a následne do textilnej továrne v Nejdeku v Čechách, čiže svoju rehoľnú formáciu absolvovala vo veľmi ťažkých podmienkach. Zdôraznila, že modlitby a obety toľkých sestier boli veľkým požehnaním pre miestne obyvateľstvo i pre továreň. Svätú omšu celebroval súdny vikár Trnavskej arcidiecézy Peter Škultéty pri príležitosti 70. výročia Akcie Rehoľníčky.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave ocenili tri sestry, ktoré boli vyvezené pri akcii Rehoľníčky

Konfederácia politických väzňov Slovenska v spolupráci s Kongregáciou milosrdných sestier sv. Kríža ocenila pamätnými listami posledné tri žijúce sestry sv. Kríža, ktoré boli v 50-tych rokoch vyvezené z kláštorov a nemocníc: sr. Evu Mihokovú, sr. Bonfíliu Leškovú a sr. Sophiu Adamovú. (Zdroj foto: tkkbs.sk)

NOVINKY