V Trnave - Modranke sa konala tradičná mariánska púť

TRNAVA 10. mája 2016 - V nedeľu 8. mája sa vo farnosti Trnava - Modranka uskutočnila tradičná púť k Loretánskej Panne Márii. Hlavným celebrantom slávnostnej svätej omše bol trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch.

Arcibiskup Ján Orosch pútnikom v homílii pripomenul význam a potrebu kresťana utiekať sa k Panne Márii, našej Matke, najmä prostredníctvom modlitby posvätného ruženca. Svätej omše sa zúčastnilo približne osemsto veriacich z Trnavy a jej okolia, z ktorých viacerí putovali pešo od Baziliky svätého Mikuláša, nachádzajúcej sa v samotnom centre kráľovského mesta.
 
Púti predchádzala trojdňová duchovná obnova, na ktorej sa zúčastnili ako kazatelia bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko, dekan RKCMBF UK v Bratislave Mons. Vladimír Thurzo a farár farnosti Bratislava - Sedembolestnej Panny Márie Peter Mášik.
 
Púť k Loretánskej Panne Márii je ďakovnou púťou, ktorá sa koná v Modranke od roku 1683, kedy príhovor Panny Márie zachránil Trnavu a Modranku pred tureckými vojskami. Modranku vyhlásil za pútnické miesto pápež Inocent XII. v roku 1695.
 
TO ABU informoval Stanislav Žlnay
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave - Modranke sa konala tradičná mariánska púť

Pútnickej svätej omše sa zúčastnilo približne osemsto veriacich z Trnavy a jej okolia, z ktorých viacerí putovali pešo od Baziliky sv. Mikuláša v centre mesta. (foto: František Turanský)

NOVINKY