V Spišskej Kapitule poďakovali za život biskupa Vojtaššáka

SPIŠSKÁ KAPITULA 19. novembra 2018 - V Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule poďakovali za dar života Božieho sluhu biskupa Jána Vojtaššáka. Slávnostnú svätú omšu, ktorá sa konala v sobotu 17. novembra 2018, celebroval spišský diecézny biskup Mons. Štefan Sečka. Homíliu predniesol Dušan Kolenčík, kancelár Trnavského arcibiskupstva.

Po svätej omši nasledovala prezentácia zborníkov "Ján Vojtaššák. Biskup v dejinách 20. storočia" (zborník z konferencie venovanej 140. výročiu narodenia Božieho sluhu - biskupa Jána Vojtaššáka - prof. Róbert Letz) a "Umlčaná Cirkev a pápežská diplomacia 1945-1965" (zborník z medzinárodnej konferencie, ktorá sa konala v roku 2016 v Benátkach).
 
Spišský diecézny biskup Mons. Štefan Sečka dostal v tento deň ešte jeden osobitný dar od synovca biskupa Jána Vojtaššáka a to v podobe historického artefaktu Všeobecnej občianskej legitimácie. Tento dar je ďalším v poradí historickým osobným predmetom mučeníka totalitnej doby a Božieho sluhu spišského biskupa Jána.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Spišskej Kapitule poďakovali za život biskupa Vojtaššáka

Ďakovnú svätú omšu za dar života Božieho sluhu biskupa Jána Vojtaššáka v sobotu 17. novembra 2018 v Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule celebroval spišský diecézny biskup Mons. Štefan Sečka. Homíliu predniesol kancelár Trnavského arcibiskupstva Dušan Kolenčík. (Foto: Radoslav Babjarčík)

NOVINKY