V sobotu privítali mladých kresťanov na konferencii Big Fish

Vyše dvesto účastníkov privítali v sobotu 4. mája v sále Marianum na Arcibiskupskom úrade v Trnave na štvrtom ročníku konferencie Big Fish, ktorá je stretnutím vedúcich spoločenstiev, animátorov a aktívnych mladých kresťanov z Trnavskej arcidiecézy.

V znamení témy "Pravá vášeň" na nej vystúpili viacerí hostia a spoločenstvá z arcidiecézy. Na stretnutí nechýbala modlitba chvál zo spoločenstvami No Enemy z Nového Mesta nad Váhom a Aggeus z Trnavy, workshopy a prednášky Braňa Škripeka, Pavla Streža, Martina Sobotu, Michala Kevického a Mareka Novotného a svätá omša, ktorú celebroval Ján Halon. "Vďaka svedectvám a vystúpeniam rečníkov i samotných mladých sme zažili veľmi silnú duchovnú atmosféru, ktorá nás určite posunie smerom vpred na ceste príprav rôznych aktivít pre mladých," hovorí kňaz Ondrej Chrvala, koordinátor pastorácie mládeže Trnavskej diecézy.

Projekt Big Fish predstavuje jeden z projektov Komisie pre mládež Trnavskej arcidiecézy. Tá má aj vlastné diecézne centrum mládeže s názvom Archa, ktoré pôsobí v Bojničkách neďaleko Hlohovca. Prebieha v nej napríklad TAŠ-ka - Trnavská animátorska škola, dvojročný vzdelávací program akreditovaný Ministerstvom školstva, ktorého cieľom je príprava animátorov, ktorí budú schopní viesť spoločenstvá mladých vo svojich farnostiach. V Centre sa pravidelne uskutočňujú aj ďalšie formačné aktivity pre členov mládežníckych spoločenstiev, birmovancov, či iné skupiny mladých. Centrum je tiež miestom príprav diecéznych akcii pre mládež, ako sú napríklad stretnutie mládeže a iné aktivity.
 
Ondrej Chrvala
koordinátor pastorácie mládeže Trnavskej arcidiecézy
 
facebook sharing button Zdieľaj
V sobotu privítali mladých kresťanov na konferencii Big Fish

Informačný plagát

NOVINKY