V Šali mladí z eRka potešili seniorov

ŠAĽA 2. novembra 2016 - Mladí zo spoločenstva eRko v Šali sa v sobotu 29. októbra zapojili do celoslovenskej aktivity Detský čin pomoci.

Deti pri tejto príležitosti navštívili miestny Domov dôchodcov, zapojili sa svojou hrou a piesňami do slávenia svätej omše, ktorú slávil výpomocný duchovný v Šali Viktor Koštialik. Po skončení svätej omše deti podali každému z prítomných vyrobený kvietok. Toto gesto prítomných seniorov potešilo, pretože tieto deti na nich, v rámci októbra - mesiaca úcty k starším, nezabudli.
 
Detský čin pomoci je celoslovenská kampaň motivujúca deti v mesiaci október k skutkom nezištnej pomoci. Deti sa samostatne alebo so svojim stretkom usilujú pomáhať vo svojom okolí. V tomto roku ich sprevádza motto „Staňme sa šampiónmi lásky“. Prostredníctvom detského činu pomoci sa deti učia umeniu pomáhať - všímať si potreby druhých, konať zo srdca… Starajú sa o ľudí v obci a o ich okolie. Pri konaní skutkov pomoci prejavujú odvahu a iniciatívu, vychádzajú zo seba a učia sa prekonávať prekážky.
 
TO ABU informovala Emília Dlhá
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Šali mladí z eRka potešili seniorov

Po skončení svätej omše v Domove dôchodcov v Šali deti podali každému z prítomných seniorov vyrobený kvietok. (foto: Emília Dlhá)

NOVINKY