V Považanoch prijalo sviatosť birmovania 80 mladých ľudí

POVAŽANY 13. októbra - V dnešnú nedeľu dopoludnia sa vo farnosti Považany v Novomestskom dekanáte po dlhých šiestich rokoch konala slávnosť, pri ktorej prijalo vo farskom Kostole povýšenia Svätého kríža sviatosť birmovania osemdesiat mladých ľudí. Túto im udelil Mons. Ján Orosch, trnavský arcibiskup spolu s generálnym vikárom Trnavskej arcidiecézy Mons. Jánom Pavčírom.

V slávnostnej homílii, ktorej myšlienky arcibiskup Ján Orosch odvíjal z evanjeliového úryvku o dvoch mužoch stavajúcich svoje domy na skale a na piesku, pripomenul birmovancom, že je veľmi dôležité žiť a rozhodovať sa podľa svedomia a viery, zakorenenej na Skale, ktorou je pre nás Ježiš Kristus. Povzbudil ich, aby aj vo svojej kresťanskej dospelosti naďalej nezabúdali na svoje poslanie a postavenie v Cirkvi. Nemôžu zabudnúť na to, že sú christianos - kresťania, teda ľudia patriaci Kristovi, vydávajúci svojimi skutkami svedectvo o tom, komu uverili a ich poslaním je svedčiť a žiť životom viery.
 
Na záver slávnosti birmovanci a zástupcovia rodičov ďakovnými príhovormi a odovzdaním kvetinových darov poďakovali arcibiskupovi Jánovi Oroschovi a generálnemu vikárovi Jánovi Pavčírovi za udelenie sviatosti birmovania a poprosili ich o modlitbu, ktorá ich má sprevádzať na ceste svedectva o Kristovi. Následne poďakovali a obdarovali kvetmi aj miestneho duchovného správcu farnosti a animátorov, ktorí mu pomáhali v zodpovednej príprave kandidátov na birmovku.
 
Slávnosť prijatia Ducha Svätého zakončili apoštolským požehnaním trnavského arcibiskupa Jána Oroscha a spoločnou fotografiou osemdesiatich birmovancov spolu s vysluhovateľmi prijatej sviatosti kresťanskej dospelosti pred priečelím farského kostola, ktorý dal pred 183 rokmi postaviť miestny rodák kardinál Alexander Rudnay.
 
Marek Suchý
foto: Daniela Rybnikárová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Považanoch prijalo sviatosť birmovania 80 mladých ľudí

Spoločná fotografia birmovancov spolu s trnavským arcibiskupom, generálnym vikárom a miestnym správcom farnosti Považany.

NOVINKY