V Piešťanoch sa koná filatelistická výstava venovaná biskupovi Jantauschovi

PIEŠŤANY 11. októbra 2022 - Výstava poštových známok zameraná na 100. výročie ustanovenia Mons. Dr. Pavla Jantauscha za administrátora Trnavskej apoštolskej administratúry sa uskutoční v dňoch 11. októbra až 14. novembra na Malej scéne Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch na Ulici A. Dubčeka.

Filatelistické exponáty s výrazne náboženským charakterom, i keď sa priamo neviažu k tomuto výročiu, zapožičal Milan Šajgalík z Nitry, za čo mu Spolok filatelistov Imricha Wintera v Piešťanoch poďakoval. Na výstavu spolok pripravil štyri filatelistické produkty, a to dve farebné pohľadnice, obálku s prítlačou, korešpondenčný lístok s prítlačou a príležitostnú poštovú pečiatku.
 
Významnou udalosťou bolo, že počas slávnostnej vernisáže v utorok 11. októbra o 17.00 h pečiatku uviedol do poštovej prevádzky farár Jaroslav Hanzlík z Vrbového a farár Branislav Popelka z Farnosti sv. Štefana v Piešťanoch. Príležitostná pečiatka bude pre záujemcov k dispozícii na pošte na Kukučínovej ulici ešte sedem dní po vernisáži. Výstava v Mestskom kultúrnom stredisku bude otvorená v pondelok až piatok od 8.00 do 15.00 h i každú sobotu od 14. do 17. hodiny. Informoval Milan Vančo.
 
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Piešťanoch sa koná filatelistická výstava venovaná biskupovi Jantauschovi

Hore: príležitostná poštová pečiatka. V texte vľavo pohľadnica, na ktorej je zobrazená birmovka v Piešťanoch vysluhovaná Mons. Jantauschom. (Foto: Archív BMIW/SFIM)

NOVINKY