V parku Amadeovcov v Gabčíkove požehnali novú kaplnku

GABČÍKOVO 10. októbra 2021 - V piatok 8. októbra sa v Gabčíkove konala malá slávnosť. Počas nej generálny vikár Trnavskej arcidiecézy, kanonik Mons. Róbert Kiss požehnal priestory starej vodojemnej veže pri vchode do gabčíkovského parku, z ktorej sa po rekonštrukcii stala Kaplnka Preblahoslavenej Panny Márie, Veľkej Pani Uhorska.

Rekonštrukčné práce sa začali už v roku 2020 na základe iniciatívy občianskeho združenia Animade. Do obnovy bolo zapojených i približne sto miestnych kresťanských veriacich, ktorí ochotne obetovali čas, peniaze a energiu, aby urobili zo starej vodojemnej veže krásnu a útulnú kaplnku.
 
Slávnosť začali svätou omšou, na ktorej sa zúčastnili mimo iných aj duchovní otcovia, ktorí kedysi slúžili v Gabčíkove. Títo sa vždy s radosťou vracajú do tejto známej farnosti pri Dunaji, aby sa stretli s veriacimi, ktorým kedysi obetavo slúžili.
 
Počas požehnania novej kaplnky zazneli rôzne duchovné piesne, piesne pre mládež, ale tiež básne. Na pódiu zriadenom vedľa veže vystúpil spevácky zbor Forrás z Trstíc, spevácky pár Bősi Szabó László a Zsuzsa Dóka, ako aj Tamás Gál, riaditeľ Jókaiho divadla v Komárne.
 
TO ABU informoval Lőrinc Kósa
 
facebook sharing button Zdieľaj
V parku Amadeovcov v Gabčíkove požehnali novú kaplnku

Generálny vikár Trnavskej arcidiecézy, kanonik Mons. Róbert Kiss požehnáva priestory starej vodojemnej veže pri vchode do gabčíkovského parku, z ktorej sa po rekonštrukcii stala Kaplnka Panny Márie Kráľovnej. (Foto: Lőrinc Kósa)

NOVINKY