V Kráľovom Brode našli miestne skvosty svoj pôvodný vzhľad

KRÁĽOV BROD 29. novembra 2018 - V nedeľu 25. novembra požehnali zvon, organ a kríž vo filiálke Kráľov Brod, ktorá patrí do farnosti Trstice.

Vedením obradu požehnania bol trnavským arcibiskupom Jánom Oroschom poverený biskupský vikár, kanonik Róbert Kiss. Na požehnaní sa zúčastnilo viacero kňazov, ale tiež miestnych, či veriacich prichádzajúcich z iných dedín. Zvon bol vyhotovený v Žarnovici vo firme Zvonex majstrom Michalom Trvalcom.
 
Organ zreštauroval majster organár Jozef Galla z Dvorov nad Žitavou. Veľký kríž pred kostolom našiel zasa svoju pôvodnú krásu vďaka reštaurátorským rukám Jána Nagya z Kráľovho Brodu a socha sv. Vendelína vďaka rukám Kazimíra Cséfalvaya, ktorý bol pokrstený v Kráľovom Brode. Sochu sv. Vendelína požehnal na sviatok tohto svätca miestny farár Ladislav Elek.
 
Ak by nebolo starostu Pavla Racska, ktorý v nemalej miere prispel k obnove týchto diel, asi by sa táto slávnosť nemohla uskutočniť. Veľmi veľkú pomoc zaznamenala filiálka Kráľov Brod aj zo strany dobrodincov, ktorí priložili svoje nemalé finančné prostriedky k dotáciám získaným od Ministerstva financií Slovenskej republiky.
 
TO ABU informoval Ladislav Elek
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Kráľovom Brode našli miestne skvosty svoj pôvodný vzhľad

V nedeľu 25. novembra požehnali zvon, organ a kríž vo filiálke Kráľov Brod, ktorá patrí do farnosti Trstice. (Foto: Imre Sárkány)

NOVINKY