V kostoloch je povinné nosenie respirátora, ostatné opatrenia boli zrušené

BRATISLAVA 18. marca 2022 - Vzhľadom na otázky veriacich i kňazov, týkajúce sa aktuálnych pandemických opatrení, Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska z poverenia slovenských katolíckych biskupov publikuje nasledovné usmernenie:

"V kostoloch zostáva v platnosti nosenie respirátorov. Táto povinnosť však neplatí pre ženícha a nevestu pri sobáši.
 
Zároveň treba vziať na vedomie, že všetky ostatné pandemické obmedzenia boli odvolané. Preto je možné vrátiť sa k používaniu sväteničiek a k znaku pokoja. Kostol môže navštevovať každý, bez ohľadu zaočkovanie či testovanie. Taktiež boli celkom zrušené počtové obmedzenia veriacich na bohoslužbách.
 
Sväté prijímanie je možné rozdávať do úst aj do rúk: kňazi nech rešpektujú slobodné rozhodnutie jednotlivých veriacich. Samozrejme, na farskej úrovni sa dá dohodnúť taký spôsob, aby prijímala najskôr jedna, a následne druhá časť veriacich, a zobral sa tak ohľad na ochranu zdravia zraniteľných.
 
Dôležitou je naďalej duchovná príprava a nevyhnutnou pre prijatie Eucharistie je vždy posväcujúca milosť, čo je nevyhnutné veriacim náležite pripomínať v katechéze. Slovenskí biskupi zároveň veriacich povzbudzujú k obnoveniu aktívnej, pravidelnej účasti na bohoslužbách.“
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
V kostoloch je povinné nosenie respirátora, ostatné opatrenia boli zrušené

Ilustračná snímka. (Foto: pixabay.com)

NOVINKY