V Komárne slávili Nedeľu Dobrého pastiera

TRNAVA 13. mája 2014 - V Nedeľu Dobrého pastiera, 11. mája, slávila vo farskom Kostole svätého Ondreja v Komárne svätú omšu za kňazské a rehoľné povolania asi tridsiatka kňazov spolu s trnavským arcibiskupom Mons. Jánom Oroschom.

Napriek vytrvalému dažďu sa na nej zúčastnilo viacero stoviek veriacich maďarskej národnosti zo širokého okolia. Toto modlitbové stretnutie bolo už dvadsiatepiate v poradí. Na začiatku tejto iniciatívy stál Mons. Karol Lénár. Každoročne sa počas tejto oslavy koná aj pobožnosť krížovej cesty na námestí pred kostolom. Tento rok sa však veriaci pre nepriaznivé počasie modlili v kostole. Čestnú stráž pri kríži počas celej slávnosti robili skauti. Vďaka priamemu prenosu Rádia Mária sa príhovor arcibiskupa, spevy a modlitby  dostali do mnohých domácností.
 
„Počas môjho skoro štyridsaťročného kňazského, a desať rokov trvajúceho biskupského pôsobenia som naplno popísal hárok môjho života starostlivosťou aj o veriacich maďarskej národnosti. Chcem to robiť i naďalej“ - povedal prítomným na záver slávnosti trnavský arcibiskup. Za tieto slová sa mu veriaci poďakovali potleskom.
Bratské stretnutie prítomných duchovných otcov na fare, ktoré trvalo do večerných hodín, bolo príležitosťou k osobným a priateľským rozhovorom medzi kňazmi z rôznych diecéz Slovenska i z Maďarska.
 
Ladislav Tóth
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Komárne slávili Nedeľu Dobrého pastiera

Trnavský arcibiskup Orosch požehnáva veriacich po skončení slávnostnej svätej omše. (foto: Angelika Mészárosová)

NOVINKY