V Komárne sa konali mestské misie

KOMÁRNO 19. októbra 2015 - Rímskokatolícka farnosť v Komárne zorganizovala v dňoch 11. - 18. októbra pre veriacich i širokú verejnosť Mestské misie.

Program ľudových misií, v slovenčine i v maďarčine, začali v nedeľu 11. októbra vo farskom Kostole sv. Ondreja svätou omšou a organovým koncertom. Každý deň pátri misionári predniesli misijné príhovory. Program prebiehal paralelne v Kostole sv. Rozálie, v miestnej Knižnici Józsefa Szinnyeiho a v Dome Matice slovenskej. Na vybraných miestach v meste prebiehala evanjelizácia. Aj pri misijnom stánku sa konali stretnutia s ľuďmi dobrej vôle, kde sa misionári zaoberali ich otázkami a problémami, s túžbou sprostredkovať im presvedčivú silu viery. Počas tohto programu prebiehala v Kaplnke sv. Anny poklona pred Eucharistiou. Misionári sa tiež stretli so zaujímavými osobnosťami verejného i kultúrneho života, ktoré sa s prítomnými podelili o ich svedectvo viery. V piatok 16. októbra večer sa veriaci a ľudia dobrej vôle pomodlili v uliciach mesta pobožnosť krížovej cesty. Počas celého týždňa prebiehajúcich misií bola možnosť pristúpiť i k sviatosti zmierenia.
 
Veriaci a ľudia dobrej vôle z Komárna vyjadrujú poďakovanie pátrom misionárom zo Spoločnosti Božieho Slova (verbistom) za vykonanie minulotýždňových mestských misií, ktoré sa v tomto meste na Dunaji zopakovali po dlhých šesťdesiatich šiestich rokoch. Vďaka patrí i tým, ktorí sa zapojili do organizovania mestských misií alebo akýmkoľvek spôsobom prispeli k uskutočneniu tejto vzácnej historickej udalosti.
 
TO ABU informoval Ladislav Elek
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Komárne sa konali mestské misie

Program ľudových misií v Komárne, v slovenčine i v maďarčine, začali v nedeľu 11. októbra vo farskom Kostole sv. Ondreja svätou omšou a organovým koncertom. (foto: Kristína Mikolášová)

NOVINKY