V Horných Orešanoch oslávili sviatok svätého Benedikta

HORNÉ OREŠANY 12. júla 2022 - V Kláštore najsvätejšej Bohorodičky v Horných Orešanoch si v sobotu 9. júla veriaci spolu s rehoľnými sestrami benediktínkami pripomenuli sviatok svätého Benedikta, ktorý sa v Katolíckej cirkvi slávi 11. júla.

Slávnostná svätá omša sa začala v podvečerných hodinách spevom a hrou na organ. Celebroval ju prepošt Kolegiálnej kapituly sv. Mikuláša v Trnave Mons. Stanislav Vojtko, ktorý je farárom v Horných Orešanoch a dekanom Smolenického dekanátu. Sestry benediktínky tento sviatok oslavujú každý rok v rozostavanom kostole, ktorý je napojený na kláštor.
 
Slávnosť sprevádzal spev spevokolu aj rehoľných sestier. Kňaz v kázni pripomenul život a obetu svätého Benedikta, ktorý rád založil, i to, aké veľmi dôležité sú rehoľné povolania pre svet. Na záver bola zaspievaná pieseň o svätom Benediktovi. Po slávnosti bolo pre všetkých zúčastnených pripravené agapé. Veriaci sa mohli porozprávať s kňazmi aj s rehoľnými sestrami.
 
TO ABU informovala Soňa Krajčovičová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Horných Orešanoch oslávili sviatok svätého Benedikta

Slávnostnú svätú omšu, ktorou si veriaci spolu s rehoľnými sestrami benediktínkami pripomenuli sviatok svätého Benedikta, celebroval prepošt Kolegiálnej kapituly sv. Mikuláša v Trnave Mons. Stanislav Vojtko. (Foto: Soňa Krajčovičová)

NOVINKY