V Hlohovci začali k výročiu fatimských zjavení fatimské soboty

HLOHOVEC 9. mája 2017 - Pri príležitosti 100. výročia zjavenia Panny Márie vo Fatime sa vo farnosti Hlohovec začalo slávenie fatimských sobôt. Tieto potrvajú od mája do októbra a ich organizovania sa zhostilo Združenie mariánskej mládeže. Prvú fatimskú sobotu 6. mája spolu s veriacimi v Kostole Ducha Svätého slávil správca farnosti Považany Róbert Vacula, ktorý v Hlohovci pôsobil ako kaplán.

Po modlitbe posvätného ruženca pokračovala fatimská sobota slávením svätej omše, pri ktorej sa prítomným veriacim prihovoril správca farnosti Považany Róbert Vacula na tému Mária - Matka Cirkvi. Spomenul, že Cirkev nie je len božsko-ľudská inštitúcia, ale aj spoločenstvo, ktoré Boh priamo chcel a Ježiš Kristus ho založil preto, aby v sebe Boží ľud dokázal objaviť krásu života. Túto krásu ponúka Boh každému jednému z nás cez prijímanie sviatostí. Práve pri hľadaní krásy a zmyslu tohto života nám Cirkev dáva do popredia Pannu Máriu. Zmienky o Panny Márii môžeme nachádzať už v Starom zákone, ale najmä v Novom zákone, kde ju vnímame ako spolupracovníčku na spáse stvorenia. Hovoril o podobnosti Panny Márie a Cirkvi. Obe zachovávajú Kristove slová a Cirkev rodí synov a dcéry vo sviatostiach. Cirkev spolupracuje na diele spásy takisto ako Panna Mária svojim áno.
 
Na záver svätej omše nasledovala adorácia pred vyloženou Oltárnou sviatosťou a po nej boli všetci prítomní pozvaní na malé agapé.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Hlohovci začali k výročiu fatimských zjavení fatimské soboty

Prvú fatimskú sobotu v Hlohovci z príležitosti 100. výročia fatimských zjavení spolu s veriacimi v Kostole Ducha Svätého slávil správca farnosti Považany Róbert Vacula, ktorý v tomto meste pôsobil ako kaplán. (foto: Lucia Froncová)

NOVINKY