V Hlohovci sa konala tradičná púť k sviatku Nanebovzatej

HLOHOVEC 17. augusta 2015 - V sobotu 15. augusta sa v Hlohovci konala tradičná Zámska púť pri kaplnke Lurdskej Panny Márie na miestnom cintoríne. Veriaci z filiálky Koplotovce putovali z mestskej časti Svätý Peter pešo.

Vo večerných hodinách slávili pri kaplnke na miestnom cintoríne pobožnosť krížovej cesty. Po nej nasledovala slávnostná svätá omša. Jej hlavným celebrantom i slávnostným kazateľom bol riaditeľ Klubu priateľov TV LUX Marián Bér, ktorý pôsobil kedysi v Hlohovci ako kaplán. Spolu s ním koncelebrovali hlohovecký dekan Marek Jesenák a súčasný kaplán Ľuboš Matúš.
 
Kazateľ sa v homílii zamýšľal nad hľadaním zmyslu života mnohých ľudí, ktorí možno i nás zastavujú a pýtajú sa nás, kam ideme a ak ideme do kostola, považujú to za výborné. Ľudia si kladú otázky o zmysle života. Teoretické odpovede sú nám známe, ale vieme aj prakticky, že náš život má zmysel s cieľom v nebi? Panna Mária konala vo svojom živote podľa viery a snažila sa plniť Božiu vôľu. Tak ako cez Pannu Máriu i Alžbetu hovorí Boh, mali by sme mu umožniť, aby hovoril i cez nás. Je to veľmi dôležitá pravda, ktorú si treba uvedomiť, keď naša viera občas stagnuje, povedal slávnostný kazateľ vo svojej homílii. Po svätej omši nasledoval sviečkový sprievod ulicami mesta až do farského kostola, kde slávnosť zavŕšili eucharistickým požehnaním.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Hlohovci sa konala tradičná púť k sviatku Nanebovzatej

Veriaci z filiálky Koplotovce putovali z mestskej časti Svätý Peter pešo až ku kaplnke Lurdskej Panny Márie na hlohoveckom cintoríne. (foto: Lucia Froncová)

NOVINKY