V Hlohovci otvorili nové priestory Cirkevnej materskej školy

HLOHOVEC 8. októbra 2015 - V stredu 7. októbra v Hlohovci slávnostne otvorili nové priestory Cirkevnej materskej školy Panny Márie Pomocnice.

Slávnosť začali vo farskom Kostole sv. Michala svätou omšou, ktorú celebroval riaditeľ trnavského Arcidiecézneho školského úradu Ján Hallon. Nechýbali ani duchovní správcovia farnosti, dekan Marek Jesenák a kaplán Ľuboš Matúš. Na úvod sa všetkým prihovorila riaditeľka Cirkevnej materskej školy Zuzana Jurčacková so slovami vďaky všetkým, ktorí sa podieľali na realizácii budovania nových priestorov.
 
V homílii zazneli slová o ružencovej Panne Márii, ktorej sviatok sa v ten deň slávil. Hlavný celebrant vyzdvihol dôležitosť modlitby posvätného ruženca a jej silu. Osoba Panny Márie je tým najväčším príkladom, veď i mnohé kostoly, ale i školy sú jej zasvätené. Spomenul tiež príklad horolezca, ktorému vypadol v horách ruženec, preto sa vrátil späť na predpokladané miesto straty, aby ho hľadal. Práve to ho zachránilo pred následne padajúcou lavínou skál. Za tento moment milosti ďakoval Bohu, pretože práve vďaka stratenému ružencu si zachránil holý život. Assessor Ján Hallon svätú omšu obetoval ako poďakovanie za túto hlohoveckú Materskú školu, i za všetky cirkevné školy a škôlky Trnavskej arcidiecézy. Slávenie liturgie bolo obohatené spevom malých detí pod vedením Martiny Baračkovej, ktorá ich sprevádzala hrou na klavíri.
 
Po svätej omši sa všetci prítomní presunuli do nových priestorov hlohoveckej Cirkevnej materskej školy. Miestny dekan Marek Jesenák a riaditeľ Ján Hallon najprv prestrihli stuhu pri vchode do jej novej budovy. Nasledoval samotný akt požehnania a slávnostný prípitok hlohoveckého dekana, ktorý poďakoval aj firme Tomáša Kalivodu za zabezpečenie stavebných prác. Slávnosť ukončili malým občerstvením a prehliadkou nových priestorov materskej školy.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Hlohovci otvorili nové priestory Cirkevnej materskej školy

Hlohovecký dekan Marek Jesenák a riaditeľ Arcidiecézneho školského úradu Ján Hallon prestrihli stuhu pri vchode do novej budovy. Potom nasledoval samotný akt požehnania nových priestorov škôlky. (foto: Lucia Froncová)

NOVINKY