V Hlohovci oslávili patróna farnosti i Kostola svätého Michala archanjela

HLOHOVEC 2. októbra 2023 - V nedeľu 1. októbra sa konala slávnostná hodová svätá omša pri príležitosti oslavy patróna farnosti i farského Kostola svätého Michala archanjela. Hlavným celebrantom bol dekan Jozef Schwarz a slávnostným kazateľom páter Jeremiáš Daniel Kvaka OFM.

Ten vo svojej homílii spomenul príklad Natanaela, ktorého Ježiš povoláva a pozná ho, vie o ňom všetko. Pripomínam nám to, že Ježiš koná priamo, a možno trafí to citlivé miesto v našom srdci, a to je znakom toho, že má pravdu, pretože tak aj vo Svätom písme pretvára ostatných.
 
Od svätého Michala si podľa kazateľa vieme vziať príklad v tom, aby sme sa Bohu klaňali a prejavovali mu úctu, aby sme bojovali v živote proti zlému, keď pokušenie a ovládanie sa je nesmierne ťažké a aby sme Boha počúvali, lebo on nás najlepšie pozná. Zdôraznil, že aj vo kostole je socha svätého Michala, preto vyzýva ľudí k jednote.
 
Svätú omšu sprevádzal spevom farský spevokol. Na záver dekan udelil prítomným požehnanie a slávenie bolo ukončené pápežskou hymnou.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Hlohovci oslávili patróna farnosti i Kostola svätého Michala archanjela

Slávnostná hodová svätá omša pri príležitosti oslavy patróna farnosti i farského Kostola svätého Michala archanjela. (Foto: Lucia Froncová)

NOVINKY