V Galante prebehla konferencia kňazov pôsobiacich v maďarských diaspórach v Európe

GALANTA 2. mája 2024 - Tento rok sa v dňoch 29. apríla až 2. mája uskutočnila v Galante (Hotel City Galanta) výročná konferencia kňazov pôsobiacich v maďarských diaspórach v Európe.

Na výročnej konferencii kňazov pôsobiacich v maďarských diaspórach v Európe, uskutočnenej v Galante, sa zúčastnili aj biskupi Mons. Gábor Mohos a Mons. Kornél Fábry, ktorí sa starajú o maďarských katolíkov v diaspórach. Spolu s 18 kňazmi, pôsobiacimi v rôznych krajinách (Českej republike, Nemecku, Taliansku, Rakúsku, Belgicku a Švajčiarsku) a tromi laickými pracovníkmi Maďarskej katolíckej biskupskej konferencie vytvorili prostredie tímovej práce. Navzájom si povymieňali skúsenosti ako efektívne poslúžiť svojim veriacim a lepšie prispieť k budovaniu Božieho kráľovstva.
 
V rámci podujatia dva dni predtým, teda 30. apríla, zavítali títo kňazi na čele s dvomi súčasnými maďarskými biskupmi do Trnavy, kde ich v priateľskom duchu prijal trnavský arcibiskup Ján Orosch. Po privítaní hostí predstavili generálny vikár Mons. Róbert Kiss a biskupský vikár Mons. Ladislav Tóth situáciu miestnej cirkvi. Potom spoločne preskúmali históriu Trnavy, navštívili hlavné kostoly a pamiatky mesta. Večer sa zúčastnili na slávnostnej svätej omši vo farskom Kostole sv. Štefana v Galante, kde traja z nich oslávili 25. výročie svojho kňazstva. Po svätej omši nasledovala večera a priateľské stretnutie v Hotel City. Zúčastnení si z podujatia odniesli nezabudnuteľné zážitky.
 
TO ABU informoval Mons. Róbert Kiss
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Galante prebehla konferencia kňazov pôsobiacich v maďarských diaspórach v Európe

Kňazi starajúci sa o maďarských katolíkov v diaspórach v Európe slávili spolu s trnavským arcibiskupom Mons. Jánom Oroschom a dvomi biskupmi z Maďarska svätú omšu vo farskom Kostole sv. Štefana v Galante. (Foto: Lukáš Blažo)

NOVINKY