V Dunajskej Strede prebiehajú mestské misie

DUNAJSKÁ STREDA 10. decembra 2014 - V nedeľu 7. decembra sa v Dunajskej Strede začali mestské misie pod vedením členov Spoločnosti Božieho Slova z Maďarska (Kőszeg), ktoré potrvajú do 14. decembra.

V priebehu misií sú do časového plánu zaradené evanjelizačné programy na základných a stredných školách, v Mestskom kultúrnom stredisku, v domovoch dôchodcov, v športovej hale. V piatok bude pobožnosť krížovej cesty v uliciach mesta. Každý deň je večerný program v kostoloch, katechézy, sväté omše s misijnou tématikou a rozličné svedectvá pre rôzne skupiny veriacich, nielen z hľadiska veku.
 
Mestské misie otvoril pomocný biskup Bratislavskej arcidiecézy Mons. Jozef Haľko v obchodnom centre MAX. Po adventnej katechéze odpovedal na otázky prítomných a rozdával deťom a rodinám katolícku literatúru. V podvečer celebroval vo farskom kostole svätú omšu s misionármi a miestnymi kňazmi. Spolu s nimi koncelebroval aj biskupský vikár Róbert Kiss. Na začiatku svätej omše boli misionárom odovzdané symboly: kľúč – ako symbol celého mesta a štóla – ako symbol duchovnej správy farnosti.
 
informoval Erich Gábor Jelencsics
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Dunajskej Strede prebiehajú mestské misie

Dunajskostredské mestské misie otvoril pomocný biskup Bratislavskej arcidiecézy Mons. Jozef Haľko v obchodnom centre MAX. (foto: Gabriela Edmárová a Szimona Vojtik)

NOVINKY