V dennom tábore "Na jednej lodi" sa deti učili spolupracovať

TRNAVA 28. júla 2015 - Už po štvrtýkrát sa počas prázdninových mesiacov uskutočnil v priestoroch trnavského Arcibiskupského úradu denný detský tábor, ktorý pripravilo niekoľko animátorov zo spoločenstva mladých pri katedrále. Tento rok to bolo v týždni 13. - 17. júla a tábor sa niesol v duchu myšlienky „Na jednej lodi“.

Deti sa spolu s animátormi stretávali každý deň o 8.00 hodine ráno a v rôznych zaujímavých disciplínach získavali cukríky pre svoj tím. Vybojované poklady si zbierali do námorníckej pokladnice, pričom vyhral tím, ktorý získal najviac cukríkov. Celý tábor bol taktiež pretkaný modlitbami a svätými omšami, počas ktorých sa v kázni deti dozvedeli vždy niečo nové, týkajúce sa dennej témy.
 
Počas týždňa budovali deti spoločne s animátormi skutočné námornícke spoločenstvo, skutočnú námornícku rodinu. Okrem hier na dvore Arcibiskupského úradu sa deti zúčastnili aj výletu do Smoleníc a "pokladovky" po Trnave. Letný tábor vyvrcholil piatkovým prekvapením – návštevou kúzelníka, ktorý deťom pripravil okrem zaujímavých trikov aj malé darčeky v podobe postavičiek z balónikov.
 
Letný tábor zakončili v nedeľu svätou omšou v katedrále, do ktorej sa deti zapojili miništrovaním, či nesením obetných darov a po nej si mohli pozrieť prezentáciu fotografií z celého uplynulého týždňa. Po úspešnom ročníku denného tábora sa deti i rodičia tešia na jeho pokračovanie i na budúci rok.
 
TO ABU informovala Monika Ďuricová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V dennom tábore "Na jednej lodi" sa deti učili spolupracovať

Letný tábor na Arcibiskupskom úrade vyvrcholil piatkovým prekvapením – návštevou kúzelníka, ktorý deťom pripravil okrem zaujímavých trikov aj malé darčeky v podobe postavičiek z balónikov. (foto: Zuzana Lupánová)

NOVINKY