V Borovciach ďakovali za tohtoročnú úrodu

BOROVCE 7. októbra 2014 - V nedeľu 5. októbra sa vo farnosti sv. Vavrinca v Borovciach konala slávnosť poďakovania za všetky plody záhrad, polí, viníc a sadov, ktoré v tomto roku Boh požehnal obyvateľom tejto farnosti. Hlavným celebrantom sv. omše bol Mons. Marián Šuráb, šéfredaktor Katolíckych novín.

Šéfredaktor Šuráb vo svojej homílii pripomenul, aby boli farníci Boroviec vďační voči svojim predkom, ktorí im odovzdali vieru a povzbudil ich k vernosti Kristovi, aby sa aj oni stávali šíriteľmi viery pre ďalšie generácie. Potom požehnal úrodu v kostole vyzdobenom rôznymi obrazmi, ktoré z plodov zeme vytvorili šikovné ruky tunajších farníkov.
 
Spoločnou témou tohtoročnej výzdoby je „Rok Sedembolestnej Panny Márie“. Po skončení výstavy budú tieto plody odovzdané bohoslovcom do Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave. Táto milá slávnosť môže viesť obyvateľov Boroviec k vďačnosti voči Bohu i ľuďom. A všetko, čo sa podarilo vytvoriť, tak môže slúžiť na väčšiu česť a slávu Božiu.
 
Informoval Patrik Katrinec
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Borovciach ďakovali za tohtoročnú úrodu

Hlavným celebrantom sv. omše na poďakovanie za úrodu v Borovciach bol Mons. Marián Šuráb, šéfredaktor Katolíckych novín. (foto: Jozef Jankech)

NOVINKY