V Bojničkách bolo školenie pre tímy animátorských škôl

TRNAVA/BOJNIČKY 13. januára 2015 - Dvadsať kňazov a laikov prišlo v piatok 9. januára do Bojničiek, kde sa konalo prvé z troch školení pre tímy animátorských škôl. Stretnutie organizovala Rada pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Prebiehalo do večera 10. januára v priestoroch Diecézneho centra pre mládež Archa.

Cieľom série troch stretnutí je predstaviť vedúcim fungovanie jednotlivých škôl a vzájomne sa obohatiť. "Tieto školenia považujem za vzácnu možnosť rozšíriť si vzájomne obzory, získať nové kontakty a skúsenosti a vytvoriť jednotu vo veľmi dôležitom prvku pastorácie mládeže na Slovensku," uviedol tajomník Rady pre mládež a univerzity KBS Ondrej Chrvala.
 
Cieľom školení, podľa ich organizátorov, však nie je dosiahnuť, aby všetky animátorské školy fungovali úplne rovnako. "Aj keď jednotlivé animátorské školy majú rovnaké tematické zameranie, vidíme rozdiely v spôsobe vedenia týchto škôl. Našou snahou je dosiahnuť jednotu, nie uniformitu. Naša rôznosť je príležitosťou vzájomne sa obohacovať," dodal Chrvala.
 
Hlavnými témami školení je predstavenie jednotlivých modelov fungovania animátorských škôl a hľadanie spôsobov, akými výchovu a vzdelávanie animátorov skvalitňovať. "Na to, aby príprava animátorov pre službu vo farnosti bola dostatočná, nestačí ich formovať v animátorských zručnostiach. Vidíme veľkú potrebu rozvoja mladého človeka aj po osobnostnej a duchovnej stránke, najmä v oblasti osobnej identity ako Božieho dieťaťa," doplnil tajomník Chrvala. Školenia budú pokračovať v máji a v júni. Pozvané sú všetky tímy Diecéznych animátorských škôl.
 
Rada pre mládež a univerzity KBS je zriadená Konferenciou biskupov Slovenska. Pripravuje podklady a usmerňuje pastoračné smerovanie a aktivity Katolíckej cirkvi pre mládež na Slovensku. Počas roka organizuje rozličné celoslovenské aj diecézne aktivity. Zastrešuje taktiež fungovanie animátorských škôl v Katolíckej cirkvi na Slovensku. Viac informácií sa nachádza na stránke www.mladez.kbs.sk.
 
informovala Marika Janusová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Bojničkách bolo školenie pre tímy animátorských škôl

Dvadsať kňazov a laikov prišlo cez víkend do Bojničiek, kde sa konalo prvé z troch školení pre tímy animátorských škôl. (foto: archív Archa)

NOVINKY